Een overzicht van street art in het Caribisch gebied: Curaçao

Daar deze kennisbank tot stand is gekomen met behulp van Hofi Kultural, kunnen we niet de street art in het Caribisch gebied onbesproken laten. Op deze pagina staan een aantal handige links om Curaçao te verkennen aan de hand van mooie werken.

#1: Experiencing Curaçao Through Street Art In Scharloo
Inleiding:

Curaçao is beroemd om zijn kleurrijke straten en gebouwen. Een van de beroemdste plekken van het eiland is de Handelskade van Punda, de historische straat aan het water met een reeks van roze, blauwe en gele koloniale huizen. (…) Het hele jaar door is Curaçao een aantrekkelijke reisbestemming.

Terwijl de architectuur van het land al gevuld is met kleur, voegt de levendige straatkunst een extra laag verf toe aan het visuele landschap van het eiland. Kleine en grote wandschilderingen zijn te zien in de straten en in de bescheiden hoeken – vaak zie je een 3D-ontwerp dat je ogen vastleggen en je geest verwrongen maakt. In dit artikel staan de meest gedenkwaardige murals op een rij. Ze zijn allemaal gunstig gelegen in één buurt, Scharloo Abou, waardoor het een makkie is om ze te zien. Maak een uur of twee vrij om deze kleurrijke muurschilderingen te zien, die bescheiden en vervallen muren sieren en een opvallend perspectief aan het eiland toevoegen.

#2: Chasing murals: Curacao
Inleiding:

Curaçao is het equivalent van kleur. Of u nu wel of niet bekend bent met dit prachtige Caribische eiland, het is zeer waarschijnlijk dat u een foto of twee van de kleurrijke “Handelskade” in het hart van de hoofdstad Willemstad heeft gezien. U weet wel, die rij kleurrijke gebouwen bij de haven. Nu, wat als ik u vertel dat de kleur zich sinds kort over het hele eiland heeft verspreid, geconcentreerd in Willemstad zelf, en dat het deze keer door de hand van lokale kunstenaars was?

#3: Street art Skalo
Inleiding:

Street Art Skalo cureerde kunstenaars om mooie kunstwerken te maken om de straten van Scharloo Abou te herinrichten. Dit positieve initiatief voorziet in een groeiend openluchtmuseum op Curacao; het tonen van artistiek talent van voornamelijk lokale kunstenaars, een plek die creativiteit inspireert en mensen samenbrengt door middel van kunst.