Een overzicht van street art in het Caribisch gebied: Aruba

Daar deze kennisbank met behulp van Hofi Kultural online is gekomen, kunnen we niet de street art in het Caribisch gebied onbesproken laten. Daarom delen we op deze pagina een aantal handige links zodat je murals op Aruba kunt ontdekken!

#1: Top-5 Street Art Murals in Aruba
Inleiding:

Met een mix van lokale en internationale straatkunstenaars is de stellaire collectie straatkunst op Aruba zeker de moeite waard om even te pauzeren van het zonnebaden op de gouden stranden van het ‘happy island’.

Sinds de eerste editie in 2016 laat de Aruba Art Fair, die elk jaar in september in San Nicolas plaatsvindt, prachtige openbare kunstwerken achter in de straten van de op één na grootste stad van Aruba.

#2: Street art in Aruba
Inleiding

Toen ik op het eiland Aruba aankwam, was er geen sprake van gestelde verwachtingen. Ondanks dat ik ongeveer 70+ landen heb bezocht, blijft het Caribisch gebied een regio die ik niet verder dan Bermuda heb verkend. Bovendien wilde ik me tijdens mijn reis naar Aruba meer richten op lokale culturele ervaringen, omdat ik de clichés van de eilanden die ik heb gezien wilde vermijden.

Op slechts 25-30 minuten rijden van Aruba’s kleurrijke en pint-size hoofdstad Oranjestad zag ik een andere kant van Aruba die de kunstenaar in mij wakker schudde.

#3: Zie de street art-hoofdstad van de Carribean!
Inleiding:

Het witte zand van Aruba, de aquamarijne golven en de vurige zonsondergangen lijken op een aquarel. Maar als je je ogen van de verzadigde kleuren van de stranden kunt afhouden, kun je op dit Caribische eiland échte kunst zien.

Kunstenaars uit Argentinië en Amsterdam zijn naar Aruba gekomen om een buitengalerij van 44 muurschilderingen te maken, waarvan er veel op natuurthema’s zijn gericht. Hier lees je een verslag van een privé-excursie met Aruba Mural Tours die ons door de straten van het centrum leidde, gevolgd door een workshop met een lokale kunstenaar om ons eigen schilderij te maken.