Een gesprek met #HIJSBEATS2 winnaar Estobe

Tantu Beats benoemde Estobe uit tot winnaar van #HIJSBEATS2 van februari, dus was het hoog tijd om kennis met hem te maken.

estobelogofoto2

“Ik ben 24 jaar, ex-beatboxer, skateboarder én beatmaker”, vertelt Estobe vanuit een dorp onder de rook van Veenendaal. “Ik ben nu ongeveer tien jaar bezig met muziek. Mijn broer had Fruity Loops Studio op de computer geïnstalleerd en vanaf toen zat ik er non-stop aan. Ik luisterde al een tijdje naar Pete Rock, J Dilla, 9th Wonder et cetera, dus dat waren en zijn nog steeds mijn inspiratiebronnen. Mijn broer maakte zelf dance en later ook jungle en drum ‘n bass, toen ging ik dat ook maken. Rond 2009 werd ik door hem ook de dubstep ingesleept.”

“Ik maakte drie jaar lang muziek die nooit iemand hoorde omdat ik dacht dat niemand het hard zou vinden.”

Die mengelmoes van allerlei genres is terug te horen in de huidige producties van Estobe. “Ik heb een passie voor alle elektronische muziek, eigenlijk. Maar het balletje is wel pas echt laat gaan rollen. Ik maakte drie jaar lang muziek die nooit iemand hoorde omdat ik dacht dat niemand het hard zou vinden. Ik zette het op mijn MP3-speler en fietste ermee naar school. Dat was het. Then SoundCloud happened en hoorden vrienden het ook.”

“Via via hoorde ik van #HIJSBEATS2. Ik kende Hiphop In Je Smoel nog van vroeger dus ik twijfelde niet en ik deed mee. En ik was ook benieuwd naar wat voor tegenstanders ik zou hebben”, vertelt de producer. Hij heeft dan ook een korte concurrentie-analyse gedaan: “Ja, ik heb er een aantal gecheckt, en natuurlijk ook de hele Top-5 van Tantu teruggeluisterd. Ik denk dat er maar een haartje verschil tussen zat en dat ik uiteindelijk maar nipt gewonnen heb.”

Een tijdje terug bracht Estobe zijn album The Eastern Tape uit. “Het heeft me een jaar gekost om te oriënteren, een goed passend thema neer te zetten en zelfstudie te doen in mixing enzo. Uiteindelijk ben ik supertevreden met de uitkomst. De winnende beat getiteld Molly’s Trip is ook van het album afkomstig, ik vind het wel het boegbeeld van de plaat.”

Beluister The Eastern Tape:

Komende zomer produceert Estobe mee aan het album, dat we later op een hiphopfestival zullen gaan presenteren! Wil jij dat ook? Doe deze maand online mee met #HIJSBEATS2 en wie weet kiest Ramiks jou wel als winnaar! Nog beter: schrijf gratis in en doe mee met de instore workshop bij KEYMUSIC Utrecht a.s. zaterdag en pak een dikker prijzenpakket met een AKAI MPC Touch én een keyboard.

Geplaatst door bowie op 24 maart 2016