Een dubbelsingle van Sticks, een BE-possecut van formaat en meer

Vrijdag nieuwe muziek-dag! En wat voor één; met de nieuwste update van onze Spotify-playlist kun je weer 67 minuten van je vrijdag (of weekend) killen door te genieten van de nieuwste tunes. Die komen dit keer uit bijvoorbeeld Zwolle en Amsterdam, uit héél België, uit de UK en uit Afrika. We lichten er drie voor je uit zoals altijd. Maar dat wil niet zeggen dat de rest van de playlist níet vurig is, natuurlijk. Let’s go!

Sticks – Re-Up Gang & Geen Tijd Verspillen

“Heb al een tijdje geen nieuwe muziek gedeeld met jullie, enjoy!”, laat Sticks weten op Instagram. Op de streamingdiensten luister je vanaf nu naar een dubbele single van de Zwolse schrijver. Re-Up Gang is vernoemd naar de groep waar hiphopduo Clipse in opgaat. Voordat Davey Donovan’s scherpe drums inklappen, herhaalt hij de woorden ‘Alles lukt!’. Als je dat als een soort mantra herhaalt, gaat vanzelf je kin omhoog en kom je waarschijnlijk ieder obstakel te boven, meent hij. Geen Tijd Verspillen, dankzij Chubeats wat meer recht-toe-recht-aan, bevat een bijdrage van zijn dochter en is een zoektocht naar hoe hij zijn tijd, zijn meest waardevolle asset, het best benut. Waar liggen de prioriteiten en welk percentage van je tijd besteed je aan de rest? Zo’n track die je ooit in je leven nodig gaat hebben.

En ik heb ‘m precies nu nodig, ST. Je hebt me geraakt en met de neus op de feiten gedrukt.
Thanks, Bowie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STIKSTOF (@stikstofbrussel)

STIKSTOF (ft. JeanJass, Nag, Absolem, Low G, Crapulax, DIKKE, Veck & Fatih)

Om het 1-jarig jubileum van hun inmiddels klassieke album en titeltrack (ja, we zeiden het echt) te vieren, nodigt STIKSTOF een dwarsdoorsnede van de Belgische scene uit om de fabuleuze beat voor de tweede keer gezegend te laten worden. Naast dat Zwangere Guy en Jazz Brak nieuwe coupletten schreven, pakte ook Astrofisiks de pen om op zijn eigen parel zijn gevoelens te delen. Daarnaast horen we Franstalige, Arabische en diverse Vlaamse accenten over de beat; de een nog openhartiger dan de ander. Dankbaar voor het broederschap. “Het is de crème de la crème van een discipline”, vat Brak de possecut samen. Precies; deze track toont het niveau en de veelzijdigheid van de rapscene in België. Een land dat letterlijk verdeeld wordt door een taalbarrière maar waar hiphop die grens onzichtbaar maakt.

Quavo & Takeoff – Tony Starks

Na een reeks matige platen splitste Migos. Offset – dankzij een geschil met het label – aan de ene kant, en Quavo en Takeoff aan de andere. Laatstgenoemden gingen samen aan de slag met een nieuwe plaat die vandaag het levenslicht ziet; Only Built For Infinity Links. En dat is een plaat waarop de Migos het eindelijk weer laten bruisen. We horen een pittige latin-wals met vervormde koperblazers, een So Fresh, So Clean-throwback, een uitstekende Gucci Mane-featuring en een flirt met r&b. Het driekoppige monster mag dan even niet meer  zijn, maar hoe de griezelige kwaliteit in de productie van Tony Starks wordt getemd met speelse flows en wordplay laat zien dat deze mannen het ook in duovorm kunnen. Het is tegen de verwachting in, maar de split met Offset lijkt Migos goed te doen.

De hele update met 20 nieuwe tunes van het moment check je hierrrr (tip: abonneer en blijf altijd op de hoogte):

Geplaatst door bowie op 7 oktober 2022