Een boek over de essentiële rol van fotografen in de street art- en graffitiscene

PICTURE THIS: Roterdam Street Art Photography And The People Behind Its Lens is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en ook online te bestellen. Haal het nieuwste door Jaap van der Doelen geschreven boek vol prachtige street art en graffiti-fotografie nu in huis op een van onderstaande mogelijkheden. PICTURE THIS is Backed By 8.6.

Fotografen vervullen vaak belangeloos hun rol, terwijl de kunstvormen street art en graffiti zelf steeds meer professionele mogelijkheden krijgen. PICTURE THIS toon aan dat fotografen een cruciaal onderdeel zijn van dit artistieke medium, en zelfs een katalysator zijn voor de publieke belangstelling. Auteur Jaap van der Doelen: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel kunstenaars gesproken, en het meest voorkomende antwoord op de vraag wanneer een werk af is, was iets in de trant van ‘Wanneer er een goede foto van gemaakt is.’”

Het boek, dat op 3 september gepresenteerd werd tijdens street art-festival ALL CAPS, biedt niet alleen zijn eigen eerste boek als schrijver, maar ook de vier prominente Rotterdamse fotografen de mogelijkheid om zichzelf als auteurs te profileren. Ben Melger, Martine Kiers, Herman Roelofs en Mjay staan erin centraal. Elk van de fotografen presenteert een selectie aan foto’s waarop Rotterdamse murals en graffiti te zien is.

Podium

Door beide vormen naast elkaar in een boek te presenteren, ontstaat een genuanceerder en completer beeld dan gebruikerlijk is bij publicaties, die zich meestal op ofwel graffiti ofwel street art focussen. Bovendien krijgen alle kunstenaars het podium dat ze verdienen, ook als hun werk minder ‘publieksvriendelijk’ is.

 

Het dikke koffietafelboek is vanaf nu online te bestellen in de webshop van de vrienden van STRAAT of de Rotterdamse boekhandel Donner en er is wereldwijde verzending mogelijk! Mocht je nou helemaal niets snappen van dat online gedoe of simpelweg een tripje naar de boekhandel prefereren? Dan zit je ook safe, want PICTURE THIS is op de volgende plekken verkrijgbaar:

Bibliotheek Rotterdam – diverse locaties
Bosch & De Jong boekverkopers – Nico Koomanskade 1025, Rotterdam
Donner – Coolsingel 129, Rotterdam
Boekhandel Van Gennep – Oude Binnenweg 131B, Rotterdam
Nederlands Fotomuseum – Statendam 1, Rotterdam
STRAAT Museum – NDSM-plein 1, Amsterdam
De Derde Druk boek- en kantoorvakhandel – Koperwiek 43, Capelle aan den IJssel

Meer verkooppunten volgen. Meer foto’s van de boekpresentatie zijn hieronder te vinden.

PICTURE THIS is Backed By 8.6.

Geplaatst door bowie op 13 september 2023