Earl Sweatshirt en Alchemist hebben eindelijk een collabo-album uitgebracht

Je leest ’t goed in die titel hoor, alleen je moet er wel iets voor over hebben om Voir Dire nu al te beluisteren. Het album is momenteel namelijk alleen beschikbaar op Gala Music. Vandaag is alleen de lead single Sentry op alle andere streamingdiensten verschenen.

De afgelopen dagen bracht Alchemist de fans langzaam steeds verder in extase over het bestaan van het gezamenlijke album van hem en Earl, dat zijn luisteraars de afgelopen jaren al doopten tot EARLCHEMIST. Hij deelde een kort audiofragment, dropte een foto van een kladje met een tracklist erop en er werd een gezamenlijke show aangekondigd die vanavond (!) plaatsvindt in Londen. Vandaag is het album dan daadwerkelijk verschenen. En wel via Gala, een streamingplatform dat blockchain-technologie gebruikt en NFT’s aanbiedt die verbonden zijn aan muziekreleases.

De verwachting is dat het gehele album binnen een paar weken op alle andere grote streamingdiensten te vinden zal zijn, voor nu zal je ’t moeten doen met Sentry, een samenwerking met MIKE. Of inloggen op de Gala-site, natuurlijk.

Mocht je daar nou absoluut niet geïnteresseerd in zijn, doe je het vandaag gewoon met de eerste single ervan, die bovenaan geparkeerd staat in onze Spotify-playlist van deze week. Daarin check je ook nieuwe muziek van Mick Jenkins ft. Benny The Butcher, Larry June op een Cardo-beat, een samenwerking tussen Giggs en 21 Savage (zou Drake involved zijn?), Fresku en Eves Laurent X Ares.

Geplaatst door bowie op 25 augustus 2023