E-Life : Flashback to the Hiphophot story

Na een aantal foute Nederlandse artiesten in de huid van hun idolen konden kruipen door de marlboro flashback ,was het nu de beurt aan E-Life om de geschiedenis van hiphop muzikaal naar voren te brengen. Eigenlijk wist ik niet echt wat ik moest verwachten was het echt een overzicht van oldschool to newschool? Of werd het echt een verhaal ?

Rond een uur of 9 kwamen we het zaaltje van een cafe binnen en er werd lekkere hiphop gedraaid. Er hing hier eigenlijk vanaf minuut 1 een goede vibe een klein gezellig café met een podium yeah zo hoort het. Rond een uur of 2200 betrad een complete live band het kleine podium en kort daarna betrad E-Life en nog een andere rapper het podium.
Ze kickte de avond af met: Warren G-Regulate ik begreep hier uit direct dat er geen historische volgorde in zou zittten want daarna volgde een aantal oldschool nummers en daarna volgde direct een nummer van Dre. Ik vond het persoonlijk wel een beetje jammer dat er geen volgorde in zat bv. We beginnen in 1984 en eindigen in 2001 zoiets had wel phat geweest. Ik moet toch wel zeggen dat de hele show er zeer professioneel uitzag en dat de kwaliteit erg hoog was respect to the live band. Het publiek zorgde voor een hele gezellige sfeer en eigenlijk was er verder niets aan te merken op deze avond. Ook duurde het optreden bijna 2 uur!!!! De DJ (waar zat die gast???) draaide vooraf en achteraf hele dope platen dus er valt verder niet veel te zeggen het was gewoon een hele dope avond.

Playlist
Warren G- Regulate
De La Soul- Me Myself and I
Beastie Boys- Fight for your right
Fugees- Ready or not
Eminem- My name is
Naughty by Nature- Hiphop hooray
2Pac- Dear mamma
House of Pain- Jump around
Coolio-Gangstas paradise
Outkast-Ms. Jackson
Snoop Dogg & Dr. Dre-nothing but a g thang
Run DMC-walk this way
E-life-more days to come<p>

Fixtures
Hoogtepunt: het publiek dat meer wou en dat liet merken door: Hiphop Hooray te scanderen
Dieptepunt: –
Bier: 3,25
Wc: 0,50
Garderobe: 1,50
Fotograferen: jah
Geluid: heel goed
Bezoekers: circa 100
Damage: 17,50
cijfer: 8,5

Geplaatst door bowie op 31 december 2001