Duitenkornuiten gaan superdom in ‘ROFFA REPRESENT’ episode 4

“Ik heb sowieso niet echt een boodschap in mijn nummers”, zegt Tommy Oost. “We rappen gewoon shit omdat het lauw is om te rappen”, volgt zijn homie Kauwboy. Juist, nog geen paar seconden nadat je op play hebt gedrukt bij de nieuwe aflevering van de docu ROFFA REPRESENT: Portret van de scene, waarin Rauwkost Collective ieder weekend een nieuwe act volgt, is de mindset van Duitenkornuiten al helemaal duidelijk; dóm gaan of níet gaan.

Deze jongens lopen misschien niet in designer, maar hebben wel welvaart in hun hart. Duitenkornuiten, de magiërs van de lage landen. Zij hebben elkaar ontmoet op een zonnige dag in Blijdorp en zijn sindsdien niet meer te stoppen. “In het begin werden we kapotgemaakt, niemand wilde er naar luisteren.”

Toch stopten Duitenkornuiten niet en zijn ze het bewijs dat rap lang niet altijd een boodschap hoeft te hebben. Dat wordt ook duidelijk in hun nieuwe videoclip, die aansluitend te zien is; daarin zetten de mannen een zwembad compleet op z’n kop.

Check de aflevering hieronder en volg de mannen terwijl ze werken aan nieuwe muziek onder het genot van een biertje:

ROFFA REPRESENT is een samenwerking tussen Rauwkost Collective, Hiphop In Je Smoel, Riverpark Film en OPEN Rotterdam en is elke zaterdag vanaf 18:40 te zien op OPEN Rotterdam. De eerste drie afleveringen zijn hier terug te zien.