DSC

Kun je je even voorstellen Hysteric?
Ik ben hysteric, een lesbische nymfomaan gegijzeld in een 20-jarig mannelijk lichaam. Van Nederlandse en Zweedse afkomst. Heb 12 jaar in Nederland gewoont en me ouders wonen er nog steeds maar studeer al de laatste 3 jaar in Zweden vandaar de connectie met Zweden. Hysteric is een naam die een vriend me gaf nadat ik weer eens hysterisch was.

Hoe lang ben je al bezig met DSC?
DSC, staat voor vershillende dingen, eerst was het the dutch swedish connection. En de compilatie heet de Dutch Swedish Compilation. Het idee the Dutch Swedish Connection was in principe al daar toen ik naar Zweden vertrok. Ik verkocht toen platen van Zweedse artiesten in Nederland van bv Promoe, Looptroop en Speech Defect aan vrienden, aan winkels en op feesten. Daarna kwam het idee om dat ook te doen via het populaire internet en toen heb ik TheDutchSwedishConnection als naam gebruikt. 1 jaar later begon ik met de compilatie en nog 1 jaar later was die klaar.

Wie werkt er afgezien van de artiesten mee aan DSC?
De design van de compilatie, site en flyers zijn gedaan door Senders (http://www.lost-id.com) met behulp van Domin8r. Voor de rest heb ik alles in principe gedaan, zo zijn er ook nog gasten die helpen met de verkoop in NL terwijl ik in Zweden zit, zoals Wallo, Capital R en Rauf en Cracc in Duitsland (big up).

Welke problemen ben je zoal tegen het lijf gelopen bij het maken van deze cd?
Veel dingen. Deadlines van artiesten. Keuzes maken van alle tracks. Communicatie met de perserij, gasten daar spraken zowat geen Engels.

Hoe is het idee tot stand gekomen van een compilatie met Nederlandse en Zweedse artiesten?
Omdat ik dus het grootste gedeelte van me leven in Nederland gewoont heb en de laatste 3 in Zweden studeer. En ik vond dat beide landen veel getalenteerde artiesten had die amper bekend waren buiten hun eigen land (als ze uberhaupt bekend waren in eigen land), terwijl ik vond dat ze veel meer recognition moesten krijgen, en ook waardering in het buitenland zouden krijgen. Maar dat kan alleen als er maar naar geluisterd word. En veel artiesten kende ik al via het verkopen van hun platen in het buitenland en dacht dat een compilatie het beste idee zou zijn en kreeg goeie respons hierop waardoor ik er mee door gegaan ben.

Welke Zweedse artiesten zou je ons kunnen aanraden om in de gaten te houden?
Houd gewoon heel Zweden in de gaten. Maar zorg zeker dat je lokale platenwinkel de aankomende Looptroop album in huis haalt zodra die uit is.

Komt er nog vervolg op DSC?
Als er interesse is, zekersdeweters. Er zijn nog veel meer mensen in beide landen die beluisterd moeten worden.

Als er mensen geïnteresseerd zijn om op de volgende dsc te verschijnen wat moeten ze dan doen?
Als er materiaal is, gewoon hysteric17@hotmail.com mailen en zeggen dat je wel wat exclusiefs op wil nemen of over heb.

Wil je nog wat kwijt?
Kijk dichter bij huis, Europa heeft veel meer te bieden dan je denkt!
Hiphop In Je Smoel bedankt voor de interview en daarbij de support.

Shoutouts..
Iedereen die mij gemotiveerd heeft dit project tot stand te brengen. En alle artiesten en senders die daarbij meegewerkt hebben ben ik het meest dankbaar. Alle winkels en sites die de cd verkopen en aandacht geschonken hebben aan TheDsCompilation En iedereen die de cd gekocht heeft.

 

Geplaatst door bowie op 7 oktober 2002