- Woerden Konnekt dropt single ‘Liefde Is…’

 

In de aanloop naar Valentijnsdag lanceert rapgroep Woerden Konnekt de single 'Liefde Is…'. De track is afkomstig van het vorig jaar verschenen debuut album 'De Konnektie' en is sinds vandaag te verkrijgen via iTunes (https://itunes.apple.com/nl/album/liefde-is…-single/id814203358) en Spotify.
 
De rap vocals op 'Liefde Is…' zijn verzorgd door Konnekt rappers Oscar Davila en Jimmy. "Het idee voor 'Liefde Is…' ontstond in de lente van 2013", zegt Davila. "Het klinkt misschien wat cliché, maar soms besef je dat het een kleine moeite is om wat extra aandacht te geven aan de mensen om je heen: je krijgt er namelijk veel voor terug!" 
 
'Liefde Is…' sluit qua titel leuk aan bij de Valentijnsgedachte maar gaat verder dan dat. "Bij liefde denken we snel aan een relatie tussen twee personen, maar liefde is een ontzettend breed begrip. Soms vergeten we dit gevoel te bevestigen tegen de mensen, waarvan we aannemen dat ze weten dat we van ze houden. Met deze track willen we het belang daarvan benadrukken", aldus Davila.
 
De zang vocalen op de track zijn verzorgd door de Woerdense gospelzangeres Maaike Sneekes van Nieuwkerk en Iris en Isaï de Vogel, respectievelijk acht en tien jaar oud. 
 
Woerden Konnekt debuteerde in juni 2012 met de single 'Woerden!' De groep kwam, met hun ode aan de stad van herkomst, binnen op #5 in de iTunes Hip Hop Single Charts en stond een week lang op #82 in de Dutch Chart Single Top 100.  In juli 2013 brachten zij hun debuut album 'De Konnektie' uit, die op #14 binnenkwam in de iTunes Hip Hop Album Charts.
 
"Liefde Is…" is geproduceerd door Werner Urban en uitgebracht op het platenlabel Boombox.
 
wwww.woerdenkonnekt.nl
www.boomboxmusic.nl