- Videoclip beeld Arabische revolutie uit.

C-rieus feat. Kaïn – Revolutie 

De videoclip toont aan dat drie jonge kerels worden verrast met een ontvoering en daarna op gruwleijke wijze vermoord worden. Een van de drie jongens wordt geschoten door het hoofd. De videoclip bevat zeer shockerende beelden. Dat wil zeggen dat deze video absoluut niet weggelegd is voor gevoelige of minderjarige kijkers.

Het verhaal is gebaseerd op ontvoeringen die werkelijk gebeuren wanneer je begint te praten over zaken die niet mogen gezegd worden in landen waar dictators heersen (republieken). Vrije meningsuiting bestaat er namelijk niet. Indien je het toch denkt te doen, dan word je met een ontvoering verrast, daarna gemarteld en vervolgens op gruwelijke wijze de dood ingejaagd.

De gebeurtenissen die zich voordeden afgelopen jaar motiveerde de drie jonge rappers ZigSag, Gang en Kain om een lied hierover te maken en vervolgens een clip van te schieten. De reden waarom ze dit deden is omdat de meeste mensen niet al te juiste beeld hebben van wat er precies gebeurt, dus hebben de rappers dit gegoten in een videoclip.

De jonge straatverkoper die zich afgelopen jaar in Tunesië in vuur stak, was eigenlijk de vlam die de revolutie deed ontstaan.