- Unikiteit EP

Unikiteit is de eerste EP die rapper The Mic uit Groningen dropte in september 2012. 

Deze EP is echt bedoeld om kennis te laten maken met een publiek. De Unikiteit EP bevat 9 tracks in verschillende genres zoals Dubstep, reggae en pop. Vanuit het kleine publiek dat mijn muziek een beetje kent, is de titel tot stand gekomen. Unikiteit is geen bestaand woord, maar dat symboliseert dan ook perfect waar ik voor sta; opstandig en tegendraads.

De producties van Unikiteit heb ik zelf gedaan, van beat tot aan tekst en elk stukje acapella dat je hoort. In mijn muziek probeer ik humor als invalshoek te nemen en schrijf ik van daaruit teksten. Natuurlijk zijn er genoeg andere invalshoeken, met de wat serieuzere nummers zoals "Morgen is te Laat". Ook tussen de wat minder serieuze nummers zoals "Poeppraat" vind je genoeg inhoud die jou tot denken zal aanzeten. 

Ik schrijf al minstens vier jaar op een serieuze mijn eigen muziek en daarom ben ik momenteel hard bezig met mijn tweede EP. Voor deze EP zullen de instrumentals wel verzorgd worden door enkele beatmakers.

Van de EP is op 1 december 2012 de eerste videoclip verschenen van de eerste track op de EP:  "Welkom in de Zone". Die kun je hieronder bekijken.

De EP zelf kun je checken en downloaden via:
http://soundcloud.com/mictijdperk/sets/unikiteit-ep-1/