- Steev – Universale

Steev is de speler en hiphop is het spel.  Steev/Steven/Steev Wonder: allen zijn het namen voor dezelfde rapper, dezelfde beweging, hetzelfde wonder. Geboren in Diemen, getogen in Nunspeet en woonachtig in Breda: zo is geen windstreek hem onbekend. 21 levensjaren achter de rug en nu is Steev druk bezig zijn eerste stappen te zetten in dat spel dat hiphop heet.

De eerste release (Entree) is verschenen op 14 mei, 2014. Zestien tracks die Nederland moeten laten zien dat er een frisse wind waait in de industrie: “het wonderkind van de nieuwe lichting”. Er is met Entree een stevige fundering gelegd om op verder te bouwen. Waar het zal eindigen weet niemand… Maar het muzikale pad, de entree, van Steev begint met kwaliteit, originaliteit, intensiteit en bovenal: volwassen hiphop.

“Entree (een tape zonder featurings) bevat harde beats, vernieuwende flows en topics die je niet bij veel andere rappers hoort, vandaar dat de in Breda woonachtige Steev zichzelf ook wel de 'wonderlijkste rapper van het land' noemt.” – Hiphopinjesmoel

Op vrijdag 6 juni zal de eerste show van Entree plaatsvinden op Kicks and Snarez te Roosendaal. Het plan voor 2014 bestaat uit het opbouwen van een live-CV; het releasen van een reeks kwaliteitstracks en –clips en het doen van samenwerkingen met een aantal van de meest dope rappers van Nederland.

Op dertienjarige leeftijd is Steev begonnen met het schrijven van zijn eerste teksten. Acht jaar later is het moment daar: Nederland maakt kennis met de wonderlijkste rapper van het land.

Mail: steev.derooij@gmail.com
Twit: @steevwonder
FB: facebook.com/steevwonder