- Rudebeats

 

Rudebeats 

 

“Vocal Artist & Live Looping One Man Band”

 

Rudebeats begon op zijn veertiende met het schrijven van rhymes en gedichten die al snel verdacht veel op raps begonnen te lijken. Hij kreeg de rapsmaak te pakken en begon nummers op te nemen met andere jongens uit de scene. Hier ontdekte hij zijn roeping: human beatboxing. Onder de naam Rudebeats, en geinspireerd door andere beatboxers op internet, TV en een CD van de Beatboxer Rahzel, groeide Ruud uit tot beatboxer en later begon hij ook beats te maken. 

 

Inmiddels is Rudebeats uitgegroeid tot een creatieve multi-instrumentalist met een geheel eigen stijl. Zijn talent blijft niet onopgemerkt; zo verzorgt hij voorprogramma’s van Giovanca, speelt oa. op Jazzfestival Delft, Dunya Festival en Meet the Streets. Ook treedt hij al regelmatig op in het buitenland waaronder Engeland, Frankrijk, Denemarken, Aruba, Dubai en Abu Dhabi.

Begin 2012 besluit RudeBeats een DVD uit te brengen, waarop hij niet alleen laat zien wat beatboxen is en hoe je het kunt leren, maar waarop hij ook zijn onbeperkte talent toont. Van beatboxen tot rappen, componeren tot produceren, Rudebeats is een heel entertainmentbedrijf samengevat in één persoon.