- Phantom Empire zet artiesten op ‘Blacklist’

Vandaag wordt de enige zwarte lijst gepubliceerd zonder missers, fouten of onder de maat functionerende ‘professionals’. Deze ‘Blacklist’, met louter gewenste zaken, is geïnitieerd door Mc Phantom. Onder het label Phantom Empire produceerde de mc een mixtape met 15 tracks en ‘knalde’ hij 10 Nederlandse hiphopartiesten op zijn ‘Blacklist’.

Mc Phantom maakt al vanaf zijn 11e levensjaar muziek en richt zich de laatste 5 jaar voornamelijk op zijn bedrijf Phantom Empire als CEO, producer, beatmaker & Mc. Op zijn nieuwste project ‘Blacklist’ zijn rappers te horen als Oomps, Rohtjemann, Ghost, Agha, Jaysz, De Beruchtste, Mozes, Mossgunsz, Marra, Ruwhel en Chris Doengroe. Ook is op de tape een freestyle van wijlen Toyfeunen te horen. Deze veelbelovende Rotterdamse rapper overleed vorig jaar op veel te jonge leeftijd.

“Ik heb gekozen voor deze artiesten omdat ik als producer inzicht heb in hoe een artiest functioneert. Naar mijn mening heb ik de beste artiesten gekozen van Rotterdam tot Amsterdam”, aldus Mc Phantom.

De stijl van de mixtape is het best te omschrijven als rauwe hiphop over het echte leven. “De meeste artiesten die op de mixtape staan, ken ik van jongs af aan.” Omdat Phantom de boys al jaren kent, weet hij ook welke struggles zij hebben gehad. “Veel artiesten van nu rappen over dingen die zij niet leven. Bijna iedereen op de mixtape heeft wel een verleden waardoor zij bepaalde ‘justitiële registraties’ op hun naam hebben staan. Ik weet dus dat hun teksten integer en authentiek zijn. Door dit verleden ben ik eigenlijk ook op de naam ‘Black List’ gekomen.”

Mc Phantom van Phantom Empire is voornemens om snel een vervolg op de Blacklist Mixtape uit te brengen. Met natuurlijk weer een selectie van de beste artiesten van O1O tot O2O.

Downloadlink mixtape ‘Blacklist’: http://www.mediafire.com/download/ujus8ntz0728gm6/Blacklist+Mixtape+%28Remix+Version%29.rar