- New Era

 

Kimco/ Menco

 

Kimco is een beatmaker/ MC uit Amsterdam.

Oorspronkelijk is hij begonnen met beats maken uit noodzaak, omdat Kimco als rapper Menco zelf geen beatmaker kon vinden, en tegelijkertijd ook om zijn lyrische projecten zoveel mogelijk een eigen stempel te kunnen geven.

 

De beats van Kimco hebben nationaal de meeste aandacht gekregen als beatmaker van de Lichtstrijders, waarvan Kimco ook het rappende wederhelft is.

Daarnaast heeft Kimco ook verschillende producties op zich genomen voor de debuut EP van Gilly MC en een gezamenlijke mixtape van de Lichtstrijders met Gilly MC. Beide tapes zullen in de loop van 2013 uitgebracht worden.

 

Ook internationaal heeft Kimco zich weten te profileren door drie maal op de Symphony Sounds Mixtape series te verschijnen. Een project vanuit het producers forum ‘MPC-Forums.com’, waaraan beatmakers wereldwijd hebben meegewerkt en in de internationale wandelgangen goede aandacht heeft weten te krijgen.

 

Van soulful smoothness en jazzy vibes tot straight up dirty boombap en de backbone van de eigen sound van de Lichtstrijders. Een variatie aan stylen waarin Kimco zich goed thuis voelt. 

 

Ook voor de nabije toekomst staan er  uiteraard weer projecten in de coulissen. Zo staat er o.a. een samenwerking met de talentvolle MC JKC van de ‘Forgotten Policy’ uit Glasgow in de planing, en zal Kimco hoogstwaarschijnlijk ook te horen zijn op de nieuwe Beatbakkers Mixtape.