- JMD, een nieuwe sensatie in de rapscene

 

De 17-jarige rapper Jahmal Marciano Derveld uit Eindhoven, ook wel bekend onder de artiestennaam JMD komt uit een groot gezin en is geboren en getogen in Veldhoven waar hij opgroeit samen met zijn jongere broertjes. Op zijn 7e levensjaar verhuisd hij samen met zijn familie naar Eindhoven waar hij al snel in aanraking komt met muziek. 

 

Met name door zijn oom die toentertijd druk bezig was met het maken van naamsbekendheid doormiddel van een eigen project “Superkidz”, een rap-crew bestaande uit 2 broers van JMD’s vader. JMD wordt zo al op jonge leeftijd betrokken bij het maken van Hiphop/Rap-muziek en wordt ingezet als achtergrondstem op een van de tracks van Superkidz genaamd: “Doe zo”. 

 

 

In 2006 besluit JMD zelf te gaan schrijven en begint hij met het maken van Hiphop/Rap-muziek waarin hij zich uit en laat zien dat hij zich niet laat beperken door zijn rolstoelgebondenheid, maar ondanks alles positief in het leven blijft staan. 

 

Een jaar later benaderd zijn oom hem opnieuw. Om een nieuwe tekst te schrijven voor 

het nummer “Doe zo”, het in een nieuw jasje te steken en er een clip van te schieten.

 

Na de opname van het nummer en de clip krijgt JMD de smaak te pakken en in 2007 besluit hij definitief zijn hobby voort te zetten. Zo komt hij uit bij Jongerencentrum De Uitwijk, waar hij  3 jaar lang deelneemt aan een rapclass die wordt gegeven door lokale rappers uit Eindhoven. Waaronder rapper Fresku. Gedurende deze periode verbeterd hij zijn skills enorm.

 

In 2011 wanneer JMD de leeftijd van 16 jaar bereikt, tilt hij zijn muziek naar een nog hoger niveau en besluit hij alles op alles te zetten om van zijn hobby zijn beroep te kunnen maken. Hij neemt deel aan verschillende wedstrijden en sleept enkele prijzen binnen waaronder de Scholierentour 2010-2011 & de H-Factor 2011 op de Eindhovense kermis, Park Hilaria. In alle andere gevallen te belanden in de top 3. Zo sleept hij niet lang daarna in 2012 de 3e prijs binnen tijdens de finale van PopSport en weet hij ondanks zijn rolstoelgebondenheid bijna elke zaal plat te leggen met zijn wijze en doordachte teksten en niet te vergeten, zijn positieve houding in het leven.

 

Check nu zijn nieuwe single! #JeKanNietRollen