- innerAct – Tune Inn

Niels Knops, ook bekend als innerAct is 27 jaar en woont in Den Haag. Met Sittard als roots maakt Act nu zo'n goede 20 jaar muziek. Begonnen op de blokfluit en vervolgens via enkele andere instrumenten uitgekomen op een Technics keyboard op zijn elfde levensjaar. Hier ontstond de passie om een muziekstuk helemaal zelf te componeren. Drie jaar later is Act overgestapt op de computer en heeft Fruity Loops geïnstalleerd. Weer drie jaar later is innerAct verliefd geworden op hip hop en is het dan ook fulltime gaan produceren.

Vanuit een Pentium met een Logitech microfoontje als basis heeft Niels een studie gevolgd als Audio Engineer aan het SAE Rotterdam en is het bij hem thuis uitgegroeid tot een klein studiootje met Logic en Ableton waar innerAct niet alleen producties heeft gemaakt met Hofbuskers maar onder andere ook voor Tensun, Papa J, 0118-Vier, Secluded en DRT.

In 2012 heeft innerAct een beattape uitgebracht onder de naam Planet Acts en werd verkozen tot "muzikant van de avond"  bij de bandcompetite Nu of Nooit. Dit heeft heeft samen met andere invloeden hem meer geïnspireerd zich te storten op muziek.

Tegenwoordig heeft Niels een eigen bedrijf genaamd Soundio en werkt hij voornamelijk als Sound Designer. De liefde voor muziek zorgt er bij Act voor dat er nog vele producties te verwachten zijn in de toekomst!

 

Veel luisterplezier!

 

nielsknops@gmail.com

www.hofbuskers.nl