- Haas – Whoehaa

De uit Meppel afkomstige Haas (Jeffrey de Haas, 1988) is een creatieve duizendpoot en getalenteerd rapper. Hij begint zijn carrière als professioneel jeugdvoetballer bij S.C. Heerenveen, waar hij op de mid- mid positie speelt. Deze positie vereist creativiteit en improvisatievermogen en is hem op het lijf geschreven.

 

De oorspronkelijke Utrechter besluit rond zijn 18e zijn creativiteit in een geheel andere tak van sport te gebruiken; hij begint met het schrijven van rapteksten. Al snel komt hij weer in aanraking met zijn oude jeugdvriend Sebpie Moerenhout die beats maakt. Samen brengen ze in 2010 ‘Haas de Promo’ uit.

 

Met zijn eerste demo en een ijzersterke performance wint Haas in 2011 de Drentse Popprijs, een New Attraction Award en bemachtigd hij een plek op de talentstage van Eurosonic / Noorderslag in Groningen.

 

Afgelopen periode was voor Haas een bewuste periode van stilte. Hij heeft in de studio gewerkt aan een nieuw geluid en veel nieuwe nummers geschreven. Zijn nieuwe tracks weerspiegelen zijn sterkte karakter en eigen wil. Hij is puur in zijn woordkeuze, extravert en doeltreffend. Haas is dichterbij zichzelf gekomen en is meer dan ooit klaar om zijn dromen en doelen te verwezenlijken.

 

Haas trapte 2014 af met de release van de videoclip bij het nummer 'Whoehaa'.