- GraaGedaan – Vernederlandisering #BDB12

Geboren ten westen van het land bestaande uit Dikke Rik, Ryan Franken, Martin Sans, Laura Brand en Bas Spindler zijn zij de GraaGedaan. Met talloze optredens op verschillende podia waaronder Nelson Mandela Fest., Route Du Nord, Rock Infuus en Rock and Ramps Top Band, vormt dit vijftal uit Rotterdam een ijzersterk team. Garant als zij staan voor een feestje staan zij niet alleen voor bierzuipen en de rebel uithangen, maar ook voor rijm technische hiphop in de breedste zin van het woord.

Afwisselend qua show bieden zij een alternatief en vooral denderend geluid voor de muziekliefhebbers onder ons. Geïnspireerd door, (Zowel rock als hiphop), namen als: Limp Bizkit, Rage against the machine & Cypress hill ontstaat er het soms wat boze, eigenzinnige maar vooral serieuze imago van GraaGedaan.

Hun liefde voor de cross-over van Hiphop en Rock vind je terug in het denderende geluid en de doelgerichte teksten die men doet denken aan een rebel die zijn aanhangers mee trekt in de strijd. Met nieuwe inspiratie en goede moed bereid dit alleszeggende vijftal zich voor op het heetst van de strijd en trekken zij erop uit om de naam GraaGedaan te vestigen in de Rock/hiphop scene.