- DonDeal – Waar is rauwe Rap gebleven

DonDeal aka Duits is een 25 jarige Mc woonachtig in Eindhoven. Dondeal emigreerde in 2001 vanuit Düsseldorf (Duitsland) vandaar de bijnaam Duits. DonDeal heeft sinds kinds af aan al een passie voor Muziek en specifiek voor HipHop.
Vanaf 2007 is de passie ook voor Nederlandstalige Rap gegroeid en is DonDeal zelf ook begonnen met zijn eerste teksten te schrijven. In 2009 stond DonDeal de eerste keer in een Studio, vanaf dat moment vormde hij een lid van de groep VRD8 (Verdacht Crew). VRD8 heeft 2 Jaar lang gezamenlijk gefunctioneerd waar tot slot een Mixtape van uit kwam.Dat was zo beetje het laatste project wat gezamenlijk aan werd gewerkt.
Na een lange overbruggingsfase en uit elkaar vallen van de Crew besloot DonDeal in 2012 Solo te werken. Samen met Ins.Nega ( beatmaker ) heeft Dondeal in de Zomer van 2013 zijn eerste E.P ‘DE HOUDGREEP’ gedropt met collabo’s van o.a. Skenkie, Mo-D, Risskant, Djazz en Amaze. Na het droppen van deze E.P heeft DonDeal enkele podiumervaring op kunnen doen als Gastoptreden of op een ‘bewijsjezelf podium.
Ook dropte DonDeal zijn allereerste VideoClip ‘DonDealDuits – Macht&Money‘. Eind 2013 heeft DonDeal besloten om samen te gaan werken met Mo-D waaruit weer een reeks nieuwe Tracks uit zijn gekomen. Deze samenwerking klikte erg goed en werden we benaderd om samen met een Liveband onze Tracks te repeteren. De Liveband genaamd NL Finest verwelkomde DonDeal en Mo-D en hebben ondertussen een klein aantal showtjes samen gerockt.
Verwacht binnekort meer van deze samenwerkingen en Meer van DONDEAL AKA DUITS.