- Djee ‘N Jones #bmdx11 #sum

Djee 'N Jones is van oorsprong een rap duo, bestaande uit twee rappers; Djee "Gianni Lompole" 1 en John "Jonathan Koy" Jones. Beide rappers zijn opgegroeid in Rotterdam. De rappers zijn familie van elkaar, en kennen elkaar dus al heel lang. Djee 1 en John Jones werkten in het verleden aan veel nummers samen, en bleven elkaar altijd helpen om beter te worden. Begin 2011 besloten de mannen om een duo te vormen genaamd 'Djee 'N Jones'.

De twee rappers begonnen met optreden met cd's, en deden dat naar behoren, maar ze vonden zelf dat het veel beter kon. April 2011 schreven de jongens zich in voor X-POSURE 2011, een talentenjacht in Vlaardingen waar veel ervaren live bands aan meedoen. De jury vond dat het duo veel beter kon, maar liet ze toch op het nippertje door naar de finale.Eenmaal thuis, zochten de jongens naar een succesvolle oplossing voor het stelen van de show in de finale, en ze kwamen uiteindelijk uit op het idee uit te breiden met een live-band. Ze benaderden de toetsenist Richard, de bassist Corby Kangi en de drummer Hanz Tumba om zich aan te sluiten bij de groep. Uiteindelijk besloot Jonathan Koy om zijn zusje, RnB/Gospel-zangeres Sara Koy, aan het grote werk te laten ruiken en daarmee gingen de jonge artiesten aan de slag. Het eerste wapenfeit was het winnen van X-POSURE 2011. Zowel de jury als het publiek was onder de indruk van de verfrissende nieuwe sound van de groep, en vond het een geweldig optreden. De stijl van de groep varieert van hiphop met een beetje soul tot aan Jazz, maar het kan alle kanten op en 'Djee 'N Jones' staat overal voor open. Ze worden dus liever niet in een hokje geplaatst.

De kernwaarden van de groep zijn het uitdragen van een nuttige boodschap en het niet anders voordoen dan je bent. De groep houdt zich bezig met schrijven van maatschappelijke teksten die zijn geïnspireerd door eigen ervaringen of door mensen in hun omgeving. De groep hoopt meer overwinningen te boeken en hoopt vooral op meer optredens!