Drie releases die je door Pinksteren waarschijnlijk hebt gemist

Door het lange (en misschien wel brakke) Pinksterweekend en door de speciale #BALACLAVA-expositie hebben we de site eventjes niet up-to-date gehouden wat nieuwe releases betreft. Maar ook afgelopen weekend is er weer genoeg verschenen dat zeker de moeite waard is en wie zijn wij om je the good stuff te onthouden? Een overzicht van de niet te missen tracks, video’s en releases van afgelopen week.

De terugkeer van Anderson .Paak
Yes, Lawd! Anderson .Paak was na zijn veelgeprezen tweede langspeler Malibu wat eigen muziek betreft eventjes uit de picture. Hij verscheen nog wel op talloze tracks van onder meer The Game, ScHoolboy Q, A Tribe Called Quest en onze eigen Mr. Probz en bracht met Knxwledge als NxWorries nog een plaat uit, maar afgelopen weekend keerde hij weer terug met een nieuwe single. Op Bubblin wijkt hij af van het soul en keys-pad dat hij met Malibu vooral bewandelde en voeren de trapdrums de boventoon. De track -en vooral de video- is een viering van zijn succes. Hij gaat naar een pinautomaat en komt er daar achter dat hij geld genoeg heeft. Die automaat blijft maar geld spugen op de gekste locaties. Zoveel, dat .Paak zelfs besluit om een ‘Oom Dagobertje’ te pullen. Dat noemen we nog eens stunten. Laat dat album (met naar eigen zeggen veel invloed van Dr. Dre) maar komen!

Een nieuwe zomertune van OOSTCOAST
OOSTCOAST debuteerde vorig jaar met Bonne Chance, afkomstig van Zomer ‘17, het verzamelalbum van Neerlands Dope Daarna bracht het duo, bestaande uit Henning en Dizzow de singles Zo Ver Weg en Freaky uit en nu is het alweer tijd voor de derde single van hun album dat dit najaar moet verschijnen. Domme Dingen gaat over situaties en momenten die beide jongens hebben meegemaakt. Die momenten dat ze zichzelf achteraf afvroegen; ‘Hoe dan?’ Goede indruk maken op een chick maar vooral awkward overkomen: vinkje. Stoer doen als je geen boete krijgt met je scooter maar vervolgens wél op je plaat gaan: vinkje. De wijze les; OOSTCOAST doet nog steeds ‘Domme Dingen’. Het album met de veelbelovende titel Feestjes, Vrouwen en Filosofie verschijnt later dit jaar.

Jacin Trill komt met een upgrade
Dat Jacin Trill geen eendagsvlieg is, heeft hij al ruimschoots bewezen. Kspreyopjebytch voelde in het begin misschien als een gimmick, maar de Hoornse rapper heeft van het hoge kopstemmetje een trademark gemaakt en ging na de kennismaking met hem nog een stap verder en ging viral in Amerika met Rozeswoesh, nam muziek op met de Amerikaanse Ugly God, Ronnie Flex en Bokoesam, verkocht met laatstgenoemde een hele clubtour uit en staat deze zomer op een rijtje festivals om je vingers bij af te likken: WOO HAH!, Splash!, Pukkelpop, Lowlands en Encore. Met Happyland 2.0 (een upgrade noemt  ‘ie het zelf) keert hij terug naar het oude, vertrouwde recept. Korte, snappy tracks met gek gespelde tracktitels, vrolijke beats van 808Milli en geen featurings.

Geplaatst door bowie op 22 mei 2018