Drake verrast zijn fans met de ‘Scary Hours’ EP

Drake kondigde gisteravond op Instagram aan dat hij middernacht nieuwe muziek zou gaan releasen en heeft de daad bij het woord gevoegd. Zijn nieuwe EP heet Scary Hours en bestaat uit twee tracks: God’s Plan en Diplomatic Immunity.

Eerstgenoemde track is geproduceerd door Noah ’40’ Shebib, Cardo en Boi-1da en laat een vintage Drizzy horen. Daarmee bedoelen we dat je wilt horen wat hij te zeggen heeft, maar tegelijkertijd twijfelt om toch niet een klein dansje eruit te gooien, denk aan bijvoorbeeld Fake Love en Back To Back. De andere tune, Diplomatic Immunity, is mede dankzij producers Boi-1da en Nick Brongers een juweel. Die sample, die snares, die mooie baslijn, die keys die je grijpen vanaf de achtergrond; alsof je anno de jaren ’50 in een jazzclub bent beland tussen gangsters die vechten om de mooiste vrouw in die sexy rode cocktailjurk. Ondertussen houdt Drizzy zich bezig met hele andere zaken, zo komen onder meer SZA, de Billboard Awards (“I claimed 13 out in Vegas”) en zijn relatie met Jennifer Lopez (“2010, when I lost my halo / 2017, I lost a J.Lo”) aan bod.

Maar dat is niet de enige opmerkelijke tekst die de rapper in huis heeft: de line na de line over de zangeres, zorgt voor een Nederlands tintje aan de track. Drake kaart namelijk zijn door ons al uitvoerig besproken langdurige verblijf in ons land aan; hij verplaatste namelijk veel van zijn shows wegens productionele redenen maar stond wél bij Rae Sremmurd on stage, speelde op een Bar Mitzvah en ging vrolijk op stap met een pornoster; het zorgde nogal voor wat commotie en dat is ook de superster zelf niet ontgaan:

“A Rotterdam trip had me on front page, though
I had to lay low, Hot Topic like your everyday clothes…”

‘A Rotterdam’ kan daarbij ook worden gezien als een wordplay op de naam van de huidige vriend van J.Lo, Alex Rodriquez, die ook wel A-Rod wordt genoemd.

Over een officiële opvolger van zijn album Views (we weigeren nog steeds om More Life een album te noemen) is nog niks bekend, maar als we op deze tracks af zouden moeten gaan, zouden we ‘m maar al te graag dit jaar in onze oorschelpen ontvangen. Want ondanks dat ‘ie vorig jaar duizenden mensen dupeerde tijdens de kick-off van zijn tour, zo goed was zijn show, én is zijn muziek. Beluister de twee tunes nu hieronder.

Geplaatst door bowie op 20 januari 2018