Dour 2007, alle informatie vind je hier!

Tussen 12 en 15 juli is het weer tijd voor het jaarlijkse Dour Festival, het rustige dorpje verandert dan wederom in een ontmoetingsplaats voor mensen vanuit de hele wereld met een gezamenlijke interesse: muziek. Je krijgt verspreid over vier dagen op zes verschillende podia meer dan 200 (!) artiesten te zien. Dit jaar heb je zelfs nog meer reden om te gaan want meer dan ooit is hiphop vertegenwoordigd op Dour!

Tickets:
Een pas voor 4 dagen kost je 75 euro, wil je op de camping overnachten dan betaal je nog eens 15 euro extra. Als je slechts 1 dag komt kost het je 35€. Verder kan je vanaf woensdag 11 juli om 18 uur de camping bestormen en wordt je op maandag 16 juli om 12 uur vriendelijk gevraagd terug naar huis te gaan.

Vervoer:
Het festivalterrein zelf is gemakkelijk te bereiken: met de wagen rij je best naar Breda om dan de E19 richting Brussel te nemen, vervolgens E19/A7 richting Bergen/Mons-Paris en uiteindelijk rij je eraf aan afrit 26 Dour. Vanaf dan moet je de bordjes volgen.
Met de trein is het zo mogelijk nog makkelijker: je neemt de trein naar Brussel en stapt daar over op de trein naar Saint-Ghislain, daar staan bussen te wachten die je voor 3 euro over en weer rijden naar het festivalterrein.De trein vanuit Nederland naar Saint Ghislain kost je ongeveer 30 euro, maar als je met een grote groep bent kan je best tot in Antwerpen rijden en jezelf daar een Go Pass aanschaffen. Deze kost 45 euro en staat je toe 10 enkele ritten in België te nemen, ideaal dus als je met z’n vijven bent.

Nuttige tips:
Spijtig genoeg staat Dour als festival niet alleen bekend om de toffe muziek die er gespeeld wordt, maar ook om diefstal. Vorig jaar was ik er het slachtoffer van en in feite kan je er weinig tegen doen. Wat je wel kan proberen is van je tent een zodanige puinhoop te maken zodat ze er al niet meer in willen zitten of je kan een klein slot meenemen en je tent op slot doen. Samenhopen met een groep vrienden is ook een goede truuk, zo is er meestal wel iemand bij je tent en als ze je zien met zo’n grote groep zullen ze niet langs jou tent komen. Maar de meest zinvolle manier is eigenlijk gewoon hopen dat ze niet in jouw tent zitten en eerlijk gezegd heb je 99% kans dat jij niet bestolen wordt, maar spijtig genoeg is ook die 1% er nog. Hou je waardevolle spullen dus best op zak!

De prijs van de tickets is ook dit jaar weer gestegen en het zou me dus ook niet verbazen moesten ook de prijzen van het eten en drinken weer stijgen. De prijs van het eten (8 bonnetjes voor 7 euro, friet met saus 3 bonnetjes) vond ik persoonlijk zeer betaalbaar en Dour biedt ook enorm veel soorten eten aan uit alle mogelijke werelddelen. Het drinken daarentegen was aan de dure kant (4 bonnetjes voor 7 euro, 1 bonnetje voor 0,25 liter, 2 voor 0,5) maar geen zorgen! Het stadje Dour is namelijk op 20 minuten wandelafstand en daar heb je dan een Lidl en een Colruyt. Aangezien het festival meestal toch pas laat in de namiddag echt op gang komt, heb je tijd genoeg om even een gezonde wandeling te doen.

Deze wandeling kan je ook richting het inmiddels beruchte meer doen. Vorig jaar stierf er nog een festivalganger door een thermische schok toen hij van de rotsen in het water sprong. Dit is geen reden om er schrik van te krijgen hoor, als je gewoon wat komt zwemmen of pootjebaden is dit meer de ideale aangelegenheid! Je kleren wassen in dit meer zal niet nodig zijn: vorig jaar had het weekblad HUMO namelijk een speciale stand op het festivalterrein die je kleren voor je waste, hopelijk staan ze er dit jaar weer! Om dit onderdeel af te sluiten zou ik nog willen zeggen dat je best goed georganiseerd naar Dour vertrekt.

Hieronder geven we nog enkele tips mee om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken!

Zorg er voor dat je een partytent of een zeil meehebt, het is jaarlijks enorm heet op Dour en aangezien het festival pas laat op de dag op gang komt, is het ideaal om onder zo’n tent of zeil te chillen in de namiddag. Een opblaaszwembadje ter verfrissing en om dat bier koel te houden kan ook aardig van pas komen onder je zeil. Evenals een uitklapstoeltje om lekker in neer te ploffen na een hele dag optredens checken, je doet je rug er een enorm plezier mee!

In België mag je nog steeds slechts 3 gram marihuana op zak hebben als je meederjarig bent, verberg je stash dus goed. Normaal gezien doen ze niet zo moeilijk aan de ingang en op het festivalterrein. En op de camping is het al helemaal geen probleem meer. Maar daar buiten kun je maar beter voorzichtig wezen.

En genieten natuurlijk!

Programma:
Aight, dan nu waarvoor we daar willen geraken! De geruchten van de afgelopen maanden voorspelden al veel goeds, maar zulke dingen moet je natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen. Toch kwamen bijna alle voorspellingen uit en zo pakt Dour uit met grote namen als KRS One, Wu-Tang Clan, Coldcut, Jerboa, Le peuple de l’herbe, Opgezwolle, J-Rocc en nog veel meer. Er zijn ook top DJ’s van de partij zoals DJ Shadow, RJD2 en LeFtO.

Meer info: Dour

Donderdag 12 juli
The last arena
Joshua
Wu-tang Clan

Dance hall
DJ Food en Dk
Coldcut

Vrijdag 13 juli
Club-circuitmarquee
RJD2
Wiley

La petite maison dans la prairie
Veence Hanao

Zaterdag 14 juli
The red frequency stage
Le peuple de l’herbe

Dancehall
Princess Superstar

Eastpakcore stage
DJ Medhi

Club-circuitmarquee
Mr. Spartako
Black Milk
The Beatnuts
Opgezwolle
Stones Throw Records feat. peanut butter wolf, j-rocc, percee p, aloe blacc, guilty simpson
DJ Kentaro
LeFtO

La petite maison dans la prairie
Griots and Gods

Zondag 15 juli
The last arena
Gym Class Heroes

The Red frequency stage
Beenie Man

Dance hall
Bern Li
Hocus Pocus
Abstrackt Keal Agram
James Delleck feat. mr machine jouage & detect
Soprano
Keny Arkana
Les Cautionneurs
Dr. Octagon
LeFtO
DJ Shadow

La petite maison dans la prairie
Zucchini Drive
dDamage

Club-circuitmarquee
Jerboa
Para One

Geplaatst door bowie op 29 mei 2007