Dope D.O.D. brengt nieuwe album Da Roach uit op 19 april

Dope D.O.D. gaat als een speer. Vorig jaar deden de drie MC's (Skits Vicious, Jay Reaper en Dopey Rotten) en hun DJ (Dr. Diggles) meer dan 115 shows in 17 landen. Onder andere Dour, Hip Hop Kemp, Rock en Seines en Lowlands stonden op de agenda, daarnaast kwam hun debuutalbum Branded opnieuw uit via Duck Down Records. Op 19 april brengen ze hun nieuwe plaat Da Roach uit.

 

Da Roach is een dubbelalbum geworden, geheel tegen de heersende opvattingen over albumformules in. Het geluid zal grimmig zijn, het rebelse geluid van moderne hardcore hiphop. De sounds zijn industrieel en zwaar. Tekstueel zal het album gevarieerder zijn dan zijn vooganger. Party- en festivalbangers worden afgewisseld met possecuts en er is zelfs ruimte voor een liefdesliedje, wel een liefdesliedje in de Dope D.O.D.-stijl natuurlijk.

 

Huisproducer Peter Songolo leverde het grootste deel van de in totaal 18 tracks. Verder staan er naast nieuwe talenten (Chubeats uit Groningen en Maztek uit Italië) gevestigde namen als Bong-Ra en de stadsgenoten van Nightwatch (Noisia). Verder staan er een aantal gastartiesten op Da Roach en dat zijn niet de minste. Zo zullen onder andere Onyx, Redman, Goldminerz, Kool Keith en Sean Price op het album te horen zijn. Het artwork van de plaat check je alvast hierboven.

 

Da Roach, het nieuwe album van Dope D.O.D., komt 19 april uit.

Geplaatst door bowie op 4 maart 2013