Dopaganda winnaar 2e HIJS BEATBATTLE 2006

Op vrijdag 7 juli startte de inschrijving voor de tweede HIJS Beatbattle van 2006. Maar liefst 36 producers gingen elkaar te lijf met snares, kicks, hi-hats en samples. De eerste ronde was volgens traditie een All Battles All, waarna de 16 beste producers doorgingen naar de toernooi rondes.
Wat de jury (Nox, Inf en DBS) het meest opviel was de wat magere kwaliteit in de eerste ronde. Hielden de producers zich in? Wilden ze nog niet het achterste van hun tong laten zien?
De tweede ronde zou dat moeten uitwijzen. Rikers, Dopaganda en C-Code vielen eigenlijk alleen op in de voorrondes; de rest had of een gebrek aan inspiratie of was gewoon nog niet goed genoeg.

De beste vier bleven over en het werd nog een spannende strijd tot aan de finale.
Rikers vs. Dopaganda was dan ook een waardige finale; deze mannen hadden beiden de beste kaarten om een gooi te doen naar de HIJS Beatsmaster titel (op dat moment nog in handen van jurylid INF). Dopaganda werd in de finale van de vorige Beatbattle verslagen door INF, maar heeft nu laten zien dat zijn kwaliteit constant en van hoog niveau is. Het was erg lastig om een winnaar aan te wijzen; de jury was verdeeld. Uiteindelijk gaf de geluidskwaliteit de doorslag: Dopaganda wint de 2e HIJS Beatsmaster titel!

Check hier de finale: hiphopinjesmoel board

Geplaatst door bowie op 16 december 2006