Doin it in the Park: Hip Hop Skatejam event

Dit event vond plaats in Zwolle en ik vertrok dan al vroeg om dat naar mijn weten Wee Bee Foolish (alleen Yesh en zijn dj) al zou optreden om 13.00 en daarna 5 Deez. Iets voor enen was ik in het park gearriveerd. Hier was de Skatejam al begonnen, waar men op skateboards, skates en bikes gezamenlijk jamde. Je kon ook bij n busje broodjes etc kopen, en veel mensen waren of aan het jammen op de skatebaan of aan het chillen op de muziek van de DJ's.

Om 13.30 (half uurtje later) zou Yesh optreden en het was nog niet echt druk, het merendeel van de mensen hield zijn aandacht bij het skaten, maar er waren nog genoeg mensen voor de hiphop gekomen. En de flow van Yesh was genieten geblazen met jazzy beats en aansluitende texten sloot hij chill aan op het parkgevoel.
Hierna volgende 5 Deez die het publiek meer liet op hypen omdat hun teksten daar wat meer voor geschikt waren. Ook het feit dat ze met zijn tweeen waren hielp, ze liepen het publiek in en van beide zijden maakten ze het volk wat losser. Ook bij deze heren was de flow erg dope. Ik kan niet zeggen dat ik gauw een 5Deez cd of Wee Bee Foolish cd aankopen, gewoon omdat het niet bij mijn voorkeur van hiphop ligt. Maar hun optreden en voornamelijk hun flow vond ik erg goed en ondanks het weinige hiphoppubliek deden ze met veel plezier hun best om iedereen op te hypen.

De rest van de dag werden er skate competitie’s gehouden en muziek gedraaid door de djs. Rond een uur of 18.00 ben ik vertrokken, later op de avond werd nog een open mic gehouden in de Blauwe Bengel waar ik nog van hoorde dat het aardig druk en gezellig was.

Fixtures
Hoogtepunt: geen entree en 5 Deez
Dieptepunt: Vroege optredens
Bier: –
Wc: –
Garderobe: –
Fotograferen: jah
Geluid: goed
Bezoekers: 100+
Damage: –
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 6 september 2002