Doe jij met jouw act mee aan het Jazz Concours 2023?

Het enige Jazz Concours in Nederland voor jongeren van 12 t/m 21 jaar is weer van start! Jonge muzikanten kunnen zich inschrijven voor het Prinses Christina Jazz Concours 2023. Het wordt een wervelend, nieuw concoursseizoen met een digitale selectie, maar liefst twee (!) halve finales en als vanouds de Finale in het BIMHUIS in Amsterdam. Inschrijven kan  t/m 6 oktober via de site.

Alle jonge muzikanten en zangers die jazz of in een aanverwante stijl – vandaar dat we er aandacht aan besteden, hiphop is meer dan welkom!  – muziek maken zijn welkom! Wie meedoet ontvangt feedback van de professionele jury, krijgt de kans om op te treden op toffe podia en op mooie prijzen die je muzikale ontwikkeling een boost geven. De organisatie: “Door het concours met twee halve finales uit breiden, bigbands de kans geven te shinen, een mix van stijlen en muzikanten te verwelkomen, en vele professionals aan te trekken, willen we laten zien dat jazz in Nederland springlevend is.”

Alle jonge muzikanten tussen de 12 en 21 jaar kunnen meedoen aan het Jazz Concours, ongeacht niveau. Je kunt optreden als solist, als duo, trio of met je (big)band. In het programma dat je tijdens de selecties speelt moet een element van improvisatie zitten. “Dit jaar stellen we het Jazz Concours nadrukkelijk open voor creatieve jongeren, makers van wereldmuziek en de aan jazz verwante stijlen zoals bossa nova, latin, soul, funk, hiphop, r&b etc. Herken jezelf hierin? Schrijf je dan in!”, roept de organisatie op. Het is wel aan de jury en het PCC voorbehouden om te bepalen wat nog wel binnen de stijlen van het Jazz Concours valt en wat niet.

Iets voor jou? Check hier het inschrijfformulier!

Praktische data

Hieronder zetten we de belangrijkste data op een rijtje:

Inschrijving geopend: 1 september t/m 6 oktober
Insturen deelnamevideo: 9 t/m 11 oktober (ook via de site)
Bekendmaking halve-finalisten: 23 oktober
Stemmen Publieksprijs: 24 t/m 31 oktober
Halve Finale 1: Brebl, Nijmegen op 1 november
Halve Finale 2: New Grounds, Rotterdam op 3 november
Bekendmaking finalisten: 6 november
Finale (bigbandconcours, festival, finale): BIMHUIS, Amsterdam op 18 november

Geplaatst door bowie op 27 september 2023