Dodici exposeert vier dagen per week in de HIJSkamer met MICROMONDI

Dodici, de Italiaanse illustrator die tegenwoordig gevestigd is in Rotterdam, heeft zijn eerste solo-expositie in Nederland ooit geopend. In de HIJSkamer aan de Delftsestraat 25 in zijn thuisstad, huist nu ‘MICROMONDI’, een tentoonstelling die Dodici’s liefhebberij voor reizen perfect illustreert. De expo is vanaf nu tot en met 26 mei iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 17:00 en 21:00 helemaal gratis te bezoeken.

De minimalistische stijl van Dodici groeide uit tot zijn handtekening. Hij probeert ermee zo goed mogelijk zijn werk tot uitdrukking te brengen. Mensen en hun dagelijkse handelingen zijn een fundementele inspiratiebron voor hem. Edoardo Trionfera, zoals de kunstenaar echt heet, houdt ervan om personages in specifieke situaties weer te geven, maar tegelijkertijd een concept op een ironische manier uit te drukken. Voor MICROMONDI vermengt hij die visie met de verschillende leefwijzes van mensen van over de hele wereld.

De kunstenaar probeert de sfeer terug te brengen die eigen is aan elk van de vele steden die hij de laatste jaren bezocht. Marrakech, Havana, Amsterdam, New York, Rio de Janeiro enzovoort. Het dagelijks leven van de bewoners is in elk van die steden compleet anders, wat resulteert in unieke werken.

MICROMONDI is een uitnodiging om mee te reizen, te ontmoeten en te discussiëren. Alle werken die tentoon worden gesteld zijn te koop. Daarnaast heeft Dodici ook diverse prints en andere merchandise die in de HIJSkamer worden verkocht. Stap jij in voor een reis om de wereld?

Dodici presents: MICROMONDI
Expositie in de HIJSkamer
Delftsestraat 25, Rotterdam
Elke donderdag t/m zondag, tussen 17:00 en 21:00
Te zien tot en met 26 mei
Entree is gratis!

Meer foto’s van de expositie volgen!

Geplaatst door bowie op 20 april 2022