DJ Vadim’s Art Of Listening tour

Een exclusieve show van DJ Vadim in Arnhem. Daar moest HIJS natuurlijk bij zijn!

Het leuke van een artiest die je niet goed kent, is dat je met 0,0 verwachtingen naar een show kan gaan. De Goudvishal in Arnhem richt zich sinds kort weer op het programmeren van hiphop en dat resulteerde eerder in Jeru the Damaja en DJ Babu en dan nu een exclusieve show van DJ Vadim en gasten: Art Of Listening tour. De Waxflowers, gewoon uit Nederland afkomstig trouwens, namen de taak op zich om de binnendruppelende bezoekers te vermaken. In tegenstelling tot bijv. de show van Jeru was het een stuk minder druk. De meeste mensen namen plaats op de bank of gingen aan de bar hangen, weinig geïnteresseerde bezoekers in ieder geval en dat is altijd jammer. Na een set van 2 uur, die verder gewoon goed in elkaar zat, kondigde vaste host Phat Poodle DJ Vadim en DJ Woody aan.

In een klap was het publiek wakker geschud en kon de show waar de meeste mensen voor gekomen waren dan eindelijk beginnen. DJ Woody had maar enkele seconden nodig om de handen op elkaar of in de lucht te krijgen. Damn, wat kwam deze DJ ill uit de hoek! Met veel gevoel en een goede platenkeuze trok hij alle aandacht naar zich toe en je zou bijna vergeten dat DJ Vadim naast hem stond. Het was erg jammer dat DJ Vadim zich voornamelijk beperkte tot het drukken op knopjes waardoor er wat effects hoorbaar waren. De set van Vadim en Woody was dope, maar af en toe een beetje langdradig en dat kwam vooral door Vadim zelf die eigenlijk wel tegenviel in zijn doen en laten.

Yarah Bravo en Blu Rum 13 gingen zorgen voor de nodige vocale ondersteuning. Yarah Bravo had een soulvolle uitstraling, maar in feite was deze plus minus 1 meter 60 lange female MC een ‘hiphopchick met ballen’. In het begin van de set was Yarah Bravo niet zo goed verstaanbaar, maar haar flow klonk wel strak. Blu Rum, met een stem die me aan Mos Def deed denken, was vanaf het begin wel goed verstaanbaar met een laidback flow die goed op de beats aansloot wist hij te overtuigen. Na wat tracks vroegen de MC’s aan de geluidsman om de mics nog eens af te stellen en inderdaad, de vocalen klonken nu een stuk beter, ook lieten ze weten dat dit het eerste optreden was in deze opstelling en zowel artiest als publiek te maken had met iets nieuws. Yarah wist met haar rhymes, delivery en charme het publiek om haar vinger te winden. Ze haalde in een van haar tracks, ik geloof Pascifist, even uit naar Bush en deed ook nog haar zegje over activisme. Bij de volgende track gingen de vuisten al gauw in de lucht om het gedachtegoed extra kracht bij te zetten. Ook deed Yarah een track waar de beat zeer veel leek op Alphabet Aerobisc van Blackalicious en net als Gift Of Gab versnelde ze haar raps. Verschil was wel dat haar tekst wel niet op het alfabet gebaseerd was. Na een tijdje vonden beide MC’s dat ze de aandacht teveel wegnamen van de DJ’s, dus er volgde een vette set van Vadim en Woody, waarin Woody met zijn cuts weer de show stal. Vooral TERRORIST was erg vet en ook een stuk met Mexicaanse samples waar hij een soort van Ugly Duckling – A Little Samba deed was erg vet. De avond werd afgesloten door de MC’s en vervolgens nog uitgedraaid zodat er nog Merchandise verkocht kon worden.
Al met al was dit een vette avond, waarin Woody Vadim toch wat verdrong. De MC’s presteerden goed, maar ik vond dat er toch iets te weinig naar een hoogtepunt werd gewerkt, maar dat kon wel eens samenhangen met het feit dat dit een nieuwe show opstelling was.

Fixtures:
Hoogtepunt: DJ Woody
Dieptepunt: DJ Vadim
Bier: 1,50
Wc: gratis
Garderobe: 0,50
Fotograferen: Ja
Geluid: ging wel
Bezoekers: circa 150
Damage: 9 euro aan de deur
Cijfer: 7

Geplaatst door bowie op 10 januari 2004