DJ Semester 01

 

DVD: Semester 01

Regisseur: nvt

Acteurs: diverse DJ’s uit Amerika (oa. Jam Master Jay RIP, Premier, Mista Sinista)

Extra’s DVD: een routine van A-Trak, Roli Rho legt een routine uit, Business tips, Interview met DJ Logic

Film uitgebracht in: 2004

Prijs DVD: –

Verhaal: Deze DVD heeft geen verhaal, maar is opgedeeld in 9 hoofdstukken (waarvan de laatste 4 naderhand gezien het bonusmateriaal vormen). Slipmat Studies is het eerste hoofdstuk. Hier wordt aan DJ’s uit verschillende hoeken gevraagd hoe zij de DJ zien. Als tweede staat Battle Class op het menu. Zoals de titel al doet vermoeden, wordt er een vraag en antwoord spelletje gespeeld met battle DJ’s. Nummer 3 is Club Class waarin club DJ’s uit de doeken doen hoe je een club moet rocken en waarom. Vier is Mix Tape Class. Hetzelfde, maar nu over mixtapes en met DJ’ die mixtapes maken. Als laatste echte hoofdstuk krijgen we Beatmaking Class met Premier, Evil Dee en Shok. Vragen en antwoorden met tussendoor een staatje beats van Evil Dee.
Als zesde (en eerste bonusfeature) krijg ik een set van A-Trak voor mijn kiezen. Volgende is Roli Rho die zijn bekende SUCKAROUTINE tot op het bot uitlegt. De laatste twee hoofdstukken zijn Business Tips (van twee mensen in da business) en een interview met DJ Logic.

Mijn Mening: Op zich is de opzet leuk, maar het doet me erg veel denken aan een talkshow. De standaardvragen worden gesteld, ook uit het publiek en de antwoorden van de DJ’s geven ook niet echt een meerwaarde aan het programma. Leuk dat er soms tussendoor iets wordt gedemonstreerd, anders werd een headnod DVD in de slechte zin van het woord namelijk het nodden als je in slaap valt. Wat opvalt is dat het geluid heel slecht is op deze DVD. Eerst dacht ik dat mijn TV een of andere vage dolby surround instelling had, maar daar lag het echter niet aan. De stemmen zijn redelijk zacht en over de stemmen wordt ook nog een muziekje gebruikt wat eigenlijk de achtergrond muziek had moeten zijn. De Club DJ’s hebben eigenlijk niks interessants te melden, evenals de mixtape DJ’s. Het interessantste hoofdstuk is gewoon de Beatmaking Class. Ook omdat hier echt hele bekende figuren inzitten, maar ook mede door de interessante antwoorden van deze mannen. A-Trak’s set is heel dope en lift het niveau van de DVD weer iets omhoog, evenals de uitleg van Roli Rho over zijn SUCKA ROUTINE. Dan komt het slechtste gedeelte van het hele product namelijk de zogenaamde business tips. Aangezien ik niet in de business zit, kan het aan mij liggen dat deze gasten en hun companies me niets zeggen. De tips die ze geven zijn echt dé meest standaard dingen en ook nog eens best wel stom. Dit hoofdstuk had men er echt beter af kunnen laten. Dan als afsluiter het interview met DJ Logic. Na de intro komen er vragen in beeld die hij dan voor de camera beantwoord. Naar mijn mening hadden ze dit ook beter in beeld kunnen zetten want ik versta er werkelijk geen reet van. Zelfde probleem als op de hele DVDmaar deze man praat niet zo hard waardoor zijn stem helemaal wordt opgeslokt door de “achtergrondmuziek”.

Over het geheel genomen is deze DVD niet echt iets nieuws of een standaardwerk (zoals bijvoorbeeld Scratch) voor de DJ. Het is een aaneenschakeling van vraaggesprekken op een podium, korte demonstraties en een paar dope sets. Het is just another DVD in hiphopland, die alleen voor de verwoede verzamelaars die niks willen missen een must have is. Helaas…

Meer info: http://www.scratch.com

Geplaatst door bowie op 29 april 2004