DJ Premier in de Sugar Factory: Wachten Wordt Beloond

De release van de 30 tracks tellende mixtape zal zeker voor de nodige buzz hebben gezorgd. Al lang voor het optreden van Royce is de zaal al vol en wordt de ene na de andere Premier-beat gedraaid door DJ SP.

Lid van de Gang Starr foundation Deams is de host van vanavond en kondigt rond half 10 Royce da 5’9" aan. Alhoewel de rapper uit Detroit niet helemaal gemotiveerd lijkt, geeft hij samen met zijn broer een redelijke show weg. Het publiek lijkt zelf ook nog niet helemaal hyped te zijn en reageert wat afwachtend. Pas bij de classic Boom komt het echt los. Nickel Nine besluit om de banger nog een keer in te zetten en de crowd te filmen terwijl ze los gaan. Dit hoogtepunt betekent ook meteen het einde van de show.

Terwijl Royce zijn mic bij de draaitafels neerlegt, komt DJ Jane Doe het podium al op. Zichtbaar onder de indruk van Jane Doe vraagt Royce verbaasd of zij de DJ is. Jane Doe lacht en grapt dat ze de danseres is, en zet vervolgens rustig alles klaar voor de Nederlandse kant van de show. In een snel tempo vertolken acts als J.A.E. en Tastic, Serrio B.A.A.Z., D. Lipps en Adje enkele nummers van de mixtape. Ook hier lijkt de afsluiter (Adje) het hardst te komen, en het publiek eist zelfs dat de Amsterdammer zijn nummer nog een keer doet.

Na deze acts is het nog even wachten, maar rond 11 uur is het dan eindelijk zo ver: Deams kondigt de ‘producer der producers’ aan. Premo komt het podium opgelopen in een dikke winterjas met bontkraag met een flink glas whisky in z’n hand. Als hij rustig zijn laptop en platen klaar zet begint het publiek al luidkeels ‘Premo!’ te roepen.

Voordat hij begint aan z’n set gaat de winterjas uit en wordt het publiek nog wat opgejut. Als dan eindelijk de eerste scratches van the main man himself weerklinken, kan de show voor het publiek eigenlijk al niet meer stuk.

Classic na classic volgt en het publiek reageert op bijna elke plaat met een harde ‘oehhhh’. Hier en daar is Premier zelf niet tevreden met de reactie en wordt er gevraagd harder te schreeuwen. Terwijl de platen je om de oren vliegen, kan je alleen maar onder de indruk zijn van het oeuvre van deze man en je hoofd nodden op de beats. Het wachten was lang, maar Premo was het waard.

Tekst en beeld door Joel Frijhoff (www.joelfrijhoff.com)

De Premier Changed My Life mixtape is hier te downloaden!

Geplaatst door bowie op 7 december 2010