DJ Krylon

Hoe ziet je apparatuur eruit? welk merk enz.?
Voor DJ’ing: just 2 Technics 1200’s en een Vestax PMC-05

Hoeveel platen heb je in bezit?
Ik tel ze zelden, maar ik zit nu op ongeveer 13 curvers vol. Dus zullen er ongeveer 1800 zijn denk ik.

Welke plaat heb je nog niet maar wil je absoluut hebben?
Er staan veel platen op mijn verlanglijstje…maar eentje waar ik al lang naar op zoek ben is het album "A Constipated Monkey" van Kurious Jorge. Dat nummer "Walk Like A Duck" is echt ill en "I’m Kurious" is one of my all-time favourites…

Heb jij altijd een bepaalde playlist of pas jij je platen keuze aan het publiek aan?
Ik draai nooit dezelfde set natuurlijk heb je wel favourite platen die je lekker achter elkaar kunt spinnen, maar ik neem als ik ergens moet draaien zoveel mogelijk verschillende dingen mee. dan kun je nog elke kant op. je hebt meetal al vrij snel door voor wat voor soort publiek je aan het draaien bent…als iedereen uit z’n dak gaat op een oude Tribe dan doe ik een lange set van ‘92 / ’94 classics, zie je alleen maar 18 jarigen dan worden het wat nieuwere releases. Zolang ik het vet vind draai ik het.

Wat trekte je aan in de hiphopscene om dj te worden?
Ik weet niet precies wat het was, maar ik verzamel al vinyl sinds mijn 16e. ik had toen niet eens eigen draaitafels. als ik een nieuwe plaat had gekocht moest ik ’m luisteren op de pick-up van mijn ouders. Toen ik ouder werd en geld had om turntables te kopen was het eigenlijk voor de hand liggend dat ik DJ werd.

Favoriete plaat? meest bijzondere plaat die je hebt?
"Bomb MC" van Colored Section, omdat volgens mij nog maar 3 andere mensen in NL ’m op vinyl hebben.

Je hebt nu 3 mix cds uitgebracht komt er nog een 4e aan? zo ja? wanneer? wat voor nummers staan erop?
Fo The Heads part 4 komt eind Juli uit als het goed is. Er zullen wat freestyles en exclusives opstaan en voor de rest gewoon vette hiphop, naadloos aan elkaar gemixed.

Waar koop je de meeste platen?
Ik haal mijn platen overal vandaan. ik bestel veel vanuit New York, maar ga ook geregeld bij Fat Beats en Dance Tracks langs. verder check ik ook altijd die oude 2e hands zaakjes zoals Concerto, Platenboef of Record Palace. En natuurlijk alle platenbeurzen aflopen.

Heb je weleens in het buitenland gedraaid? zo ja, hoe waren de reacties?
Ik heb nog nooit echt op een grote party in het buitenland gespinned. het is de bedoeling dat ik binnenkort een paar shows ga doen in Stockholm met MC’s die ik ken daar.

Welke hiphop plaat zou je nooit draaien? en waarom?
Een plaat waar ik zelf niet achter zou staan, bijvoorbeeld een rascistische.

Wat zijn je doelstellingen?
Ik heb wat nieuwe plannen m.b.t. mixtapes/CD’s waar je binnenkort wel meer van zult horen, en verder gewoon veel spinnen overal.

Zou je bv. in een hiphopcrew willen draaien en zo elke week op het podium te staan?
Ik zie het in Nederland nu nog niet gebeuren dat een crew week-in week-uit podia kan vullen, en al was het wel het geval dan lijkt het me snel saai worden om zo vaak dezelfde show te doen. persoonlijk vind ik het leuker om een paar keer per maand op parties te draaien, overal door het land.

Any last words?
Mensen in Nederland moeten meer doen en minder zeuren,verder zal binnenkort www.djkrylon.nl in de lucht zijn voor de promotie van mijn aankomende mixtape.

Meer info: http://www.djkrylon.nl

Geplaatst door bowie op 31 december 2001