DJ Green Lantern – Alive On Arrival

Qua DJ skills weet ik niet zo goed wat ik van Green Lantern moet vinden. In 2005 zag ik hem op een soort underground meet & greet met allerlei artiesten in New York draaien. Verbazend snel mixte hij tracks door. Knaller na knaller blies door de speakers. Bij het zien van Green Lantern die op een laptop een nieuwe track aanklikte wist ik genoeg. Hij kan wel draaien, maar heeft inmiddels ook de 12 inch grote wassen platen verruild voor de portable platenkast.
De afgelopen jaren heeft Green Lantern een flinke naam opgebouwd in de hiphop scene en met grote namen gewerkt op zijn CD’s. Een echt album heeft de beste man nog niet op zijn naam staan maar al wel aardig wat producties van club en street bangers. Recentelijk hoekte hij op met Immortal Technique om van diens track “Bin Laden” een dope remix te maken.
Deze CD bevat maar liefst 34 tracks met een gemiddelde duur van bijna 2 minuten per track schat ik. Uitschieters van 3 of meer minuten zijn op twee handen, waarvan 2 vingers door vuurwerk zijn verdwenen, te tellen.
Er komt een heel arsenaal aan rappers langs. De namen van mensen die hun sporen al zeker wel verdiend hebben sieren de tracklist: Jay-Z, Ghostface, Fat Joe, Kool G Rap, Dead Prez, Mobb Deep, Immortal Technique en Saigon zijn enkele namen die hun ritmische zegje doen over een (al dan niet door The Evil Genius geproduceerde) beat.
De nieuwere generatie krijgt ook zeker een kans zichzelf op de New Yorkse subway kaart te zetten. We horen onder andere Memphis Bleek, Papoose, Maino, Akon, Juelz Santana, Bun B, Kardinal Offishal en Tru Life hun ding doen op die altijd aanwezige microfoon.
Gemixed wordt er weinig op deze “mixtape”. Hier en daar komt een verdwaalde scratch voorbij (uitgevoerd met een CD draaitafel) en zoals Whoo Kid zijn gunshots heeft en DJ Clue zijn irritante “New shit!! Clue!!” geschreew, heeft Green Lantern gekozen voor de stadiontoeter als zijn trademark geluid. Dit komt dan ook zeer regelmatig terug op deze CD. De CD zit best ok in elkaar, doordat de tracks niet al te lang zijn is de variatie groot en loopt het de hele 75 minuten lekker door. Het zijn allemaal meer eastcoast nummers en gelukkig zit er geen stuitertrack uit het zuiden bij. Niet iedere beat en/of MC vind ik boeiend, maar echte noodzakelijke skiptracks zitten er niet tussen. Een aantal interludes van onder andere Russel Simmons en George Bush zijn ook leuk tussendoor en zorgen voor de nodige cohesie van de de mix.
Ik wil nog wel even zeggen dat de titel van de CD eigenlijk niks met de inhoud te maken heeft. De intro is leuk gemaakt op het thema en af en toe een shout out in een nummer is eigenlijk alles wat refereert aan “Alive On Arrival”.

Conclusie: Een mixtape is het niet maar wel een leuke compilatie. Een echte aanrader kan ik het niet noemen aangezien het hier toch geen echte klapper betreft, maar mocht je deze CD tegenkomen en je wilt weten wat er momenteel speelt aan de oppervlakte van de hiphopscene in de Big Apple is ie het luisteren waard.

Tracklist:
01. “Alive On Arrival” Intro
02. Russell Simmons “Vacation’s Over”
03. Dj Greenlantern Feat. Juelz Santana “Did U Miss Me” Pt1.
04. Jay-Z “Got Me On My Shit” (Green Mix)
05. Fat Joe / Styles P. “Shotgun Season” (Prod. By Greenlantern)
06. Beanie Sigel / Tru-Life “Never Scared” (Prod. By Greenlantern)
07. Pharell “The Ice Cream Man” (Prod. By Greenlantern)
08. Swizz Beatz Interlude
09. DJ Greenlantern Feat. Akon / Hell Rell “All I Know” (Prod. By Greenlantern)
10. Ghostface “Survivor” Freestyle
11. Papoose / Mobb Deep “License To Kill” Remix Pt2 (Prod. By Greenlantern)
12. T.I. / /Fat Joe “Ride Wit A ’G” (Green Mix)
13. Interlude
14. DJ Greenlantern Feat. Jae Millz/Stack Bundles/Cory Gunz/Maino “New York” (Prod By Greenlantern)
15. Beanie Sigel “Your Longest Trip” (Green Mix)
16. Juelz Santana / 38 Special(Invasion) “C.R.A.C.K.”
17. B.I.G. / Jim Jones “Hustler’s Prayer” (Prod. By Greenlantern)
18. George Bush Interlude
19. Dj Greenlantern Feat. Dead Prez/Saigon/Immortal Technique/Just Blaze “Impeach The President”
20. Wyclef Presidential Interlude
21. Remy Ma “Bronx Blocks” (Flipped By Greenlantern)
22. Busta Rhymes / Ghostface “Blow His Head Off” (Prod. By Greenlantern)
23. J.R. Writer" The Click" (Prod. By Greenlantern)
24. Young Jeezy/Lil Wayne Interlude
25. Mike Jones/The Boy Short (Rsmg) “In My Life”
26. T.I./Bun B. /Rakim “Get Ya Pay” (Prod. By Greenlantern)
27. Memphis Bleek “Top Down” (Prod. By Greenlantern)
28. Dj Greenlantern Feat. Juelz Santana/Dem Franchise Boyz “Show You What Im Workin Wit”
(Prod. By Greenlantern)
29. Kool G. Rap/Prinz “We G’s” (Prod By Greenlantern)
30. Kardinal Official “Alive On Arrival”
31. Nucci Reyo “Real Good”
32. Busta Rhymes /Q-Tip “Who’s That” (Prod By Greenlantern)
33. Juelz Santana “Did U Miss Me” Pt 2.
34. (Bonus Coverage ) Torch “Dresscode” (Prod By Gl)

Meer info: http://www.djgreenlantern.com

Geplaatst door bowie op 22 juli 2006