DJ Format @ Boemklatsch

De heren van Boemklatsch zijn druk bezig. Ditmaal was DJ Format van de partij. Check hoe hij die frisse funky tunes in Utrecht bracht…

Funky Fresh Flavours is wat je volgens de flyer vrijdag bij Boemklatsch kon verwachten. Naast de vaste DJ’s Illvester, Etcenist en Lygra was de trekpleister van de avond DJ Format. In Tivoli de Helling waren de deuren om 22:00 al open en zoals gewend loopt het dan altijd geleidelijk vol met mensen. De zaal was weer ruimtelijk opgezet met achter de DJ set aan weerskanten een groot scherm voor de visuele producties van Boemklatsch eigen VJ’s: Subliminal Messengers. Langzaam werd het beetje bij beetje drukker in de Helling waar de DJ’s zich nog altijd onderscheiden met hun muziek.

Illvester, Lygra en de ietwat vertraagde Etcenist weten je altijd weer te verrassen met een platenkeuze waar je u tegen zegt. Naast dope bekendere tracks komen namelijk ook nummers aan bod met een zogenaamde lagere hitpotentie. Mos Def, Jurassic 5, Eric B & Rakim, Lord Finesse, je kent het wel. De tracks die ook regelmatig in je i-tunes lijst verschijnen of op je tape staan om je walkman te rocken. Het publiek dacht hier hetzelfde over en kwam goed in beweging. De host Atactic speelde hier goed op in en bracht, waar nodig was, dat extra enthousiasme waardoor geregeld de voetjes van de vloer gingen en dit zelfs bij “Ante Up” veel springers opleverde.

Het lange wachten was natuurlijk op DJ Format die onder meer bekend is van zijn album “Music for the mature B-boy”. Ik had deze beste man eerder al een show zien doen met MC Abdominal waar toendertijd de spetters van afvlogen. De review van die party staat ook nog in het archief voor de geïnteresseerden. Ik was dus zeer benieuwd hoe DJ Format dus in zijn eentje de show zou gaan maken. Naar verwachting werd het natuurlijk een DJ set met cuts & scratches van Format. Rond half 1 gaf DJ Lygra de turntables over aan Format die begon met een toepasselijke inleiding namelijk “Ill Culinary Behavior”. Hierna kwamen enkele old-school Hiphop legendes aan bod wat het goed deed bij het publiek. Al snel gaf DJ Format de slogan op de flyer eer aan want er kwamen funky platen op de tafels terecht! Echt, de oude funk en soul kwamen weer helemaal opdraven. Heerlijk was het om te dansen op 7-Eleven’s ‘Dance The Slurp’. Ook kwam Format opeens met een stapel 7"es om hiermee te gaan spinnen! Tony Alvon & The Belairs ‘Sexy Coffee Pot’, Billy Garner ‘I Got Some’ en Marlena Shaw met ‘California Soul’ zijn enkele voorbeelden van wat er gedraaid werd. Wie de ietwat onbekende mixtape “Mixtape on the Bandwagon” van Format kent, heeft het voorrecht hiermee te refereren. De ene na de andere funky classic met de nodige scratches. Het ging bijna à la Brainfreez van DJ Shadow & Cut Chemist.

Het enthousiasme van de DJ sloeg redelijk over maar het gevaar is, met alleen DJ’s als acts, dat het eentonig wordt. Vandaar dat veel mensen rust zochten in de hal waar genoeg plek is om te zitten. Ondanks dat werd er gewoon heerlijk gedraaid. Ik kon met een tevreden gevoel naar het station rennen om vervolgens mijn trein te halen want het was weer een frisse, dus geslaagde editie van Boemklatsch. Ondanks die ietwat lage opkomst heb ik zeer genoten van de set van DJ Format en hoop deze man snel terug te zien met Abdominal aan zijn zijde…

Fixtures:
Hoogtepunt: DJ Format spinnin’ met 7"es!
Dieptepunt: Te lange DJ set.
Bier: 1,20 Euro
Wc: gratis
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Standaard!
Geluid: Goed
Bezoekers: matige opkomst van circa 250 man.
Damage: 8 Euro
Cijfer: 7

Meer info: http://www.boemklatsch.nl

Geplaatst door bowie op 2 april 2004