Dit zijn ze: de hiphopnamen van Grunnsonic 2019

Het is weer winter en zodra januari aanbreekt denkt de hele muziekindustrie maar aan één ding: Eurosonic Noorderslag (ESNS). Het showcase-festival is ideaal om jezelf als artiest in de kijker te spelen bij iedereen die ook maar wat doet in de industrie; boekers, labels, managers, poppodia, marketeers and so on. Als je geen kaartje hebt kunnen bemachtigen is er een goed -en gratis- alternatief en ook gewoon in Groningen; Grunnsonic. Van 16 t/m 18 januari zie je op diverse locaties in hartje Groningen een divers programma, met daarin een aantal hiphopacts. Wij stellen ze aan je voor.

Cloudy Diow
Geboren in Curacao, getogen in Rotterdam en nu residerend in Groningen. Als vijftienjarige begon Cloudy Diow met het maken van hiphop en R&B. Met invloeden van Kid Cudi en Wiz Khalifa is zijn stijl een creatieve mengeling van gepassioneerde storytelling en melodieuze flows. Dat belooft wat!

Revo
Revo is een Groningse rapper die geen blad voor de mond neemt. Met een allergie voor cliché’s en een duidelijk te horen passie probeert hij uit te blinken tussen alles en iedereen die zich hiphopartiest noemt. Hij stond in het voorprogramma van Hef, deed een show op het Bevrijdingsfestival Groningen en is na een EP (2011) en een mixtape (2014) klaar voor meer. Verwacht pakkende deuntjes, goede interactie, humor en luistermomenten. Kom in de stemming via zijn Spotify-account.

RO$$ABARBA
Energiek en eigenzinnig; zo kun je RO$$ABARBA uit ZuidLaren wel omschrijven. Sterke popstructuren typeren zijn songs, waarin hij vaak een open en menselijke kant laat zien. Creatieve flows op fijne producties van Emotional Olliver en Emage. Hij draait zijn hand niet om voor een gezongen verse of hook, dus je kunt een all round-rapper op het podium verwachten. Muziek check je hier.

Rooks
Rooks (ook wel Rolex Rooks) is een 19-jarige artiest die opgroeide in Meppel. Op zijn achtste begon hij met rappen, maar sinds vorig jaar is hij echt actief bezig om zijn naam te vestigen in de hiphopwereld. Zijn tracks werden opgepikt door 101Barz en kenmerken zich door de trappy en catchy sound. Samen met producer Emage gaat hij zorgen voor een turnup in het Hoge Noorden. Onlangs kwam er nog een nieuwe tape uit, die check je op zijn Spotify.

Alle informatie lees je op de website en jezelf op aanwezig zetten doe je natuurlijk in het Facebook-evenement.

Geplaatst door bowie op 13 december 2018