Dit zijn onze vijf tips uit het bomvolle ADE Beats-programma

Deze vrijdag, 18 oktober 2019, is de Melkweg weer dé plek waar jij je knowledge over de muziekindustrie kan bijspijkeren. Ben jij een jonge professional of wil je er een worden? Tijdens ADE Beats krijg je de kans om de achterkant van de scene te leren kennen, de geheimen achter succesvolle labels te achterhalen én je werk te pitchen bij mensen die er toe doen. Een dag vol kansen dus. Het programma zit bomvol en wij stippelen alvast een route voor je uit.

11:00 – Meet The Pro’s
Het loont om vroeg je bed uit te komen en jezelf op tijd te melden in de Melkweg. Aan de kleine tafels die staan opgesteld kun je je eigen werk pitchen; ben je rapper, producer, dj, zanger(es), mix je toevallig fantastisch tracks af of schiet je sicke videoclips? Gedurende 75 minuten heb je de tijd om het te laten horen en te laten zien en feedback te ontvangen van mensen die werkzaam zijn bij organisaties als Warner Music Group, Trifecta, Rotterdam Airlines, Topbillin’, Vunzige Deuntjes, SPEC en Left Lane Recordings.

12:45 – Top Notch | Noah’s Ark Keynote by Vincent ‘Jiggy Djé’ Patty
Ooit waren ze nog gescheiden, maar tegenwoordig worden Top Notch en Noah’s Ark – beide vooraanstaande Nederlandse hiphoplabels- vaak in één adem genoemd. Niet zonder reden, ze werken namelijk veelvuldig samen en huizen zelfs in hetzelfde kantoor. Hoe heeft die ontwikkeling zich voltrokken? Hoe catert het label aan hun doelgroep? Hoe zorgen ze ervoor relevant te blijven in een razendsnel ontwikkelende scene? Je hoort er alles over in het gesprek met directeur Vincent Patty, ook wel bekend als Jiggy Djé.

13:45 – Foot Locker presents: Interactive Q&A – All Eyes On RIMON
RIMON is de ster van de nieuwste generatie. Tijdens deze Q&A met haar wordt ze niet geïnterviewd door één persoon, maar door het hele publiek. Jij krijgt dus ook de kans om vragen te stellen! Vraag haar alles over haar artistieke visie, de stappen die ze heeft moeten nemen naar het bereiken van miljoenen streams, hoe ze zichzelf blijft en of ze tips heeft om een succesvolle independent artiest te worden. Kortom; vraag haar het hemd van het lijf en zuig alle kennis op als een spons.

14:45 – Sena Performers Presents: Taking Care Of Business: 10 Years Of Rotterdam Airlines
Jack en Young Ellens zijn twee van de paradepaardjes van het label Rotterdam Airlines. Samen met labelbazen Jairzinho en Luciano Winter bespreken ze hoe ze de rechten en financiën regelen rondom hun muziekcarrière. Hoe creëer je een sterke financiële basis in deze industrie? Handig om te weten als je een uitvoerend artiest bent, maar ook als je muziek verzorgt op de achtergrond. Hoe werkt copyright? Wat zijn licensies? De muziekscene is meer dan raps schrijven en beats tikken, dat wordt in dit panel haarfijn uitgelegd.

16:45 – EMPIRE Beats Pitch – with founder and CEO Ghazi Shami
Hij stond aan de wieg van carrières van niet de minsten: Kendrick Lamar, Migos en Anderson .Paak om drie voorbeelden uit honderden te noemen. Hij ontwikkelde vanuit zijn bedrijf EMPIRE een businessmodel. Daarin benadert hij de functies van label, distributietakken en publishingtakken heel anders dan in het traditionele model. Tijdens ADE Beats schout hij beats voor nieuwe projecten en deelt hij zijn inzichten met opkomende producers en professionals. Dit is de ultieme kans om je beats de wereld over te laten gaan! Tip: breng je eigen audiobron mee!

Bonus: ga nadat het reguliere programma van ADE Beats zeker niet weg, maar blijf hangen voor de showcase. Na de conferentie verandert de Melkweg namelijk in een kolkend feest met optredens van onder meer Akwasi (met nieuwe muziek!), Cry, S10, Dopebwoy en Woodie Smalls. Yes, het beste bewaren ze voor het laatst! We zien je vrijdag!

Een goede investering doen in je eigen carrière? Koop je ADE Beats-ticket hier.
Het hele programma kun je hier doorspitten.

Geplaatst door bowie op 16 oktober 2019