Dit zijn onze tips voor Festival Downtown aankomende zaterdag

Deze zaterdag -5 oktober 2019- is het tijd voor één van de spannendste festivals van Rotterdam. Wat zeggen we, in onze opinie is Festival Downtown een van de spannendste festivals van Nederland. Op vele locaties in het Rotterdamse centrum kun je -voor een zacht prijsje- muziek met een rauw randje ontdekken, en daarin is natuurlijk ook veel hiphop (en aanverwante genres) te vinden. We zetten onze tips voor de zesde editie voor je op een rijtje.

1OAK
Sevn Alias is één van de grootste rappers van het land, maar hij is niet het type dat zijn succes voor zichzelf houdt. Naast dat hij zelf op regelmatige albums, singles en featurings uitbrengt, runt hij namelijk ook het label 1OAK. Daarop heeft hij een aantal harde rappers en producers getekend. Bokke8, AG Blaxx, Lucass, Mensa en Philly zorgen voor een frisse wind door het Nederlandse hiphoplandschap. Allemaal hebben ze een eigen stijl, maar hoe dat samen klinkt -spoiler: sick!- hoor je op het album Oakland. Én aanstaande zaterdag in de kelder van WORM, want daar vindt het allereerste groepsoptreden plaats. Kom je ‘1’ in de lucht gooien!

HardHeaderz
Ook een label en tevens uitgegroeid als groep die gezamenlijk muziek maakt; HardHeaderz. Daar houdt de vergelijking met 1OAK ook wel op. HardHeaderz heeft namelijk niet een enorme marketingmachine achter zich, maar grind al jaren independent door de Rotterdamse muziekscene. De conscious trap van WatWatIs, de aanstekelijke flows van Kevtendencies, de knowledge van opperbaas Far I, de spiritualiteit van Steev, de melodiëeen van Jaskelis en de honger van Young Paco; de ingrediënten voor een knetterharde show. Én een knetterhard eerste groepsalbum, waar de members je hopelijk dit weekend graag een voorproefje van geven.

DentaLondon
Dentalhon en Tisci London zijn samen meer dan de som der delen. Afzonderlijk van elkaar maakten ze al noise in de nieuwste wave van hiphopartiesten, maar ook samen zijn ze al geruime tijd op de podia te vinden. De Andere Wave EP van Dentalhon bespraken we al uitgebreid, en de Play 2 Win EP van de andere helft van het duo bespraken we met Tisci London zelf. Dit zijn mannen die je in de gaten moet houden als je wilt weten waar de Nederlandse scene naartoe beweegt. Kom een vinkje zetten!

Baloji
De Belgisch-Congolese Baloji stond bekend als Balo in de Franstalige hiphopcrew Starflam, maar verbreedde zijn muzikale horizon toen hij op de solotoer ging. Hij vermengt hiphop, r&b en reggae met bijvoorbeeld afrobeat en heeft zijn Congolese roots volledig omarmd. Kijk dus niet gek als je plots vrolijke percussie hoort. Baloji kan prediken, maar het volgende moment het volledige publiek laten dansen. De boomlange rapper staat zaterdag op het hoofdpodium op het Eendrachtsplein. Met zijn aanstekelijke enthousiasme leidt hij je door middel van muziek de wereld rond. Kom het ervaren!

Joshua J
Een omschrijving van Joshua J geven in een paar woorden? Onmogelijk. Hij is namelijk rapper, zanger, producer en dj en hij krijgt al aandacht in binnen- en buitenland (lees: van Dr. Dre!). Zijn album 1998 bracht hij uit via zijn eigen label en staat vol met warme en soulvolle nummers. Het is een persoonlijke plaat, vertelt hij zelf op zijn Instagram als de plaat dropt: “This is basically my life story on a record!” Dit album toont Josha J in zijn puurste vorm en brengt hem dichter bij wie hij is. Een stukje van die ontdekkingsreis kun je met hem meebeleven, als je zaterdag naar zijn show komt.

Alle informatie over Festival Downtown lees je op de website. Daar check je ook de timetable en alle locatie-info!

Geplaatst door bowie op 2 oktober 2019