Dit zijn de niet te missen shows op WOO HAH! x Rolling Loud

We. Mogen. Weer. En nu echt. Nadat er drie jaar strobalen over het strand van de Beekse Bergen waaiden, is er nu weer een heuse stad opgetuigd. Dit jaar heet die niet enkel WOO HAH!, maar WOO HAH! X Rolling Loud. Drie grote stages, nachtclubs, een party-tunnel en nog veel meer moois. Wie er allemaal optreden vind je in de zeer uitgebreide timetable. Wij tippen je voor elke dag twee acts, dus dit zijn de zes HIJS picks voor WOO HAH! x Rolling Loud 2022. Leggo!

Vrijdag 1 juli

Ivorian Doll, 20:00 – 20:30, Waterfront Stage
Central Cee, 22:30 – 23:15, Forest Stage

Vandaag, op de vrijdag, tippen we je de twee vaandeldragers van de up-and-coming UK scene. Om 20:00 geeft Ivorian Doll een show in de marquee-tent die op WOO HAH! bekendstaat als Waterfront. Ratelende hi-hats volrappen; mét passie en vuur, zónder adempauze. Ze bespreekt haar persoonlijke strubbelingen, haar artistieke overwinningen en brengt simpelweg meer tijd door in de studio dan haar concurrentie. Hoe dat zelfvertrouwen en die vlieguren zich laten vertalen naar het grote podium gaan we vanavond zien en vooral horen. Boss!

Later op de avond is het aan Central Cee om de Union Jack te reppen op de Forest Stage, het onofficiële ’tweede podium’ van WOO HAH! x Rolling Loud. De Stepherd’s Bush’ spitter stond in 2021 maandenlang geparkeerd in de Britse hitlijsten, met de single Obsessed With You inclusief PinkPantheress-sample. Het bleek de voorbode van zijn plaat 23, dat helemaal volstaat met dit soort fijne flips. De pers in zijn thuisland schrijft dat zijn teksten minder vol zitten met slang dan gemiddeld in het genre en dat Central Cee eerder opschept over een bruisend seksleven dan over een gewelddadig verleden. Een signeersessie in Amsterdam eerder dit jaar leverde een hoop heisa op. Laat staan wat een show doet. Let’s go.

Zaterdag 2 juli

sor & sorkest, 14:30 – 15:30, Snipes Stage
Baby Keem, 19:30 – 20:30, Snipes Stage

Op Hemelvaartsdag gaf hij als kersverse Maestro-winnaar zijn belangrijkste show tot nu toe in Het Concertgebouw. Er stonden tientallen muzikanten van Codarts achter hem die hij dirigeerde en waarvoor hij zijn traptunes performde. sor heeft nogal een jaar; niet alleen won hij het TV-programma, hij bracht ook al twee platen uit. En hij belooft wanneer hij het hoofdpodium van WOO HAH! X Rolling Loud opent ook alvast Bae Doven 3 te laten horen. Een klassiek orkest, sor, Black Acid, WOO HAH! x Loud, zonnetje, drankje, strand en meer. Gaan wij nog meer redenen moeten noemen waarom je vroeg uit je nest moet komen op zaterdag?

Zodra je een bodem hebt gelegd en je de avond in kunt, is het tijd voor Baby Keem, wiens naam al jaren buzzde maar vorig jaar de intrede had in de mainstream met zijn plaat The Melodic Blue. In 2019 trok hij de aandacht met single Orange Soda, en daarna deed hij productiewerk voor onder meer Beyoncé en Kanye West. Maar sinds hij bij grote neef Kendrick Lamar z’n platform zijn er nog wat meer ogen op hem gericht. De onvoorspelbaarheid van de plaat die hij daar uitbracht zorgt hopelijk op WOO HAH! voor harde punches, iedere keer als de beat verandert. En hadden we al verteld dat ‘ie een paar dagen geleden in Engeland nog Kendrick het podium op trok om een nieuwe track te performen?

Zondag 3 juli

OASE, 15:45 – 16:15, Lil Cube
Yade Lauren, 20:30 – 21:30, Forest Stage

Naast grote wereldsterren als J. Cole, Future, Jack Harlow en Playboi Carti houdt WOO HAH! ook ieder jaar een stevige vinger aan de pols wat betreft Nederlandse hiphop. Ook lokale namen krijgen ieder jaar de ruimte. Dit jaar is OASE een van de namen die de originele thuishaven Tilburg vertegenwoordigt. De onlangs aan de HBA afgestudeerde muzikant slaat een nieuwe weg in. Van de alternatieve en donkere hiphop die hij maakte, beweegt hij nu richting de discolampen. Hoe die transitie precies uitpakt kun je aanstaande zondag horen. De twee dans-emoji’s in zijn aankondiging zeggen waarschijnlijk al genoeg. Pasjes uit het hoofd leren en melden in de Lil Cube op zondagmiddag.

Yade Lauren krijgt een headline-spot op WOO HAH! x Rolling Loud toegewezen en dat lijkt niet minder dan terecht. Ze is al een tijdje een echte ster en scoorde diverse hits; met featurings maar ook op eigen titel. Nadat haar contract met Top Notch was ontbonden hoorden we de grootste; In De Nacht. En eigenlijk wilde ze haar glasheldere stemgeluid en verfijnde r&b-geluid (gemixt met trap, rap en meer!) alleen in de AFAS Live laten horen tijdens haar grootste soloshow tot nu toe. Maar WOO HAH! wilde ze niet weigeren. Heb je een kaartje, mis je kans niet om ’s lands grootste superster te zien.

De laatste tix voor WOO HAH! x Rolling Loud en de uitpuilende timetable check je hierrrrr!

Geplaatst door bowie op 1 juli 2022