Dit weekend zie je o.a. Thundercat en Earl Sweatshirt aan de voet van het Atomium!

Dit weekend zijn we weer in de Belgische festivalvelden te vinden. Wat heet, een van de mooiste én best gecureerde festivals van de Benelux staat op het programma! Couleur Café, de driedaagse versmelting van funk, soul, jazz, hiphop, reggae, blues en meer trapt aanstaande vrijdag af in het Osseghempark, vlak aan de voet van het iconische Atomium. “Het is een unicum, drie dagen achter elkaar thuiskomen met schone schoenen”, zegt onze fotograaf Murph over de laatste editie die hij bezocht. Vanaf morgen is hij er weer bij om de mooiste plaatjes te schieten. Speciaal voor hem – maar ook om jullie lezers last minute nog te overtuigen – tippen we een paar acts van over het hele weekend!

Pendeldienst-vrijdag!

Wie vroeg vrij gehosseld krijgt bij zijn baas of ‘spontaan een studiemiddag inlast’, raden we aan om op tijd naar BXL af te reizen. Want op vrijdag is er meteen een geweldige line-up te zien op ‘Couleur’! Het park opent om 16:00, tijd genoeg om je voor te bereiden op een hele fijne pendel tussen de Red en de Green Stage. Vanaf 21:00 zit je namelijk continu gebakken. Achtereenvolgens vanaf dat moment: Thundercat, Fireboy DML, Earl Sweatshirt en afsluitende hoofdact Roméo Elvis. Dat betekent tropische beats, soepele baslijnen, obscure rap én om af te toppen een thuismatch. Pfff, wij zouden de ideale manier om het weekend af te trappen wel weten!

Soepelere zaterdag

Een dag later heb je waarschijnlijk meer behoefte aan een rustige dag, dus lassen we een paar pauzes voor je in op onze ideale route. Die begint op zaterdag om 18:30 bij de Green Stage, bij Brighton’s jongste rap-god ArrDee. Die vurige flow een beetje blussen doen we vervolgens bij Seun Kuti, die optreedt met de band van zijn legendarische vader; Egypt 80 op de Green Stage.

Zorg wel dat je daar één track voor het einde wegloopt om nog te proberen op tijd te komen bij JAZZ BRAK. De thuiswedstrijd waar hij zo naar uitkijkt in The Fox, een intieme area, belooft er eentje te worden. Een uurtje rust is je vervolgens gegund, want hey: Niveau4! Het eigen jaarlijkse hiphopproject dat zijn culminatie kent op het festival met een spectaculaire live-show, bleek de afgelopen jaren een flinke kweekvijver. Dit jaar op de line-up o.a. Absolem, Low G, SPACEBABYMADCHA en Myk. Deejay Vega zorgt voor de beats! Aftoppen doe je daarna bij Lander & Adriaan óf Jyoty.

Nog één keer flink pieken op de zondag

De grande finale, daar wil je nooit iets van missen, toch? En dus beginnen we op de zondag nóg iets vroeger. Stipt 18:00 kun je ons vinden in The Fox voor de felle Flohio, die als een verveldwind haar double-time flow afvuurt. Na een uurtje daarvan bijkomen is het vast en zeker verzamelen voor de Green Stage, waar EARTHGANG aantreedt. Johnny Venus en Doctor Dot zijn niet voor niets getekend door J. Cole. Dit ATL-rapduo gaat je ongetwijfeld omver blazen met hun speelse rhymes.

Vervolgens pakken we door bij het grootste podium: Red Stage. En wel voor Black Sherif, een van Ghana’s grootste beloftes op muzikaal gebied. Mocht je dan nog niet genoeg hebben gehad van al die raps, kun je je festivalweekend afsluiten bij Joey Bada$$.

Kaartjes voor Couleur Café hebben de zeer vriendelijke prijs van € 54,- per dag. Mocht je het hele weekend willen gaan dien je wel drie dagtickets te kopen. Maar het goede nieuws is: dat kan hier!

Geplaatst door bowie op 22 juni 2023