Dit is waarom jíj dit jaar naar Paaspop moet

Over precies een maandje barst het festivalseizoen weer los. De kick-off vindt traditiegetrouw plaats in het Brabantse Schijndel. Tussen de boerderijen, verlaten landweggetjes, koeien- en varkensstallen kun je op een flex terrein genieten van Paaspop. En ja, er staat weer veel hiphop geprogrammeerd! Dit zijn de redenen waarom je daar moet zijn.

paaspopmichaelprinsvidart

1.Het is divers.
Oud, nieuw, van boombap tot club; het staat allemaal in de tenten van Paaspop. Rico & Sticks doen met hun #OpgezwolleTotNu-show net als Fresku, Typhoon en De Jeugd Van Tegenwoordig de grootste tent van het festival aan; de Apollo. Nieuwere acts als Drummakid en Dazzled Sticks kun je ontdekken in de intieme Roxy tent, waar ook Lil Kleine en Ronnie Flex samen een show zullen geven.

2. Encore heeft een sicke package.
Encore, de populaire clubnacht in de Amsterdamse Melkweg, gaat op tour door het land en Paaspop wordt niet overgeslagen! Sevn Alias, Jonna Fraser en D-Double staan garant voor de live raps, terwijl DJ’s Prime, Waxfiend en Snelle Jelle hun drie uur durende hiphopblok muzikaal omlijsten.

3. Ga op ‘t hiphoprandje en erover!
Paaspop is ideaal om eens buiten je comfort zone te treden! Old school hiphoppers worden gepleased met Rico & Sticks, maar vergeet ook niet eens buiten de betreden paden te checken: de kneiterharde electrohop van De Likt bijvoorbeeld. Of wat te denken van one-man-band Sef, die zelf al zijn muziek, samples en vocals verzorgt. Wat meer uptempo? Noizboiz got you!

4. Internationaal én edgy.
Dit jaar heeft Paaspop een aantal interessante internationale hiphopacts weten te strikken: Stormzy, die in het kielzog van Skepta eveneens meemarcheerde in de opmars van UK grime, zal de Roxy op zijn kop gaan zetten. Jack Parow, de Zuid-Afrikaanse rapper met de snor en de enorme pet, zal voor veel verbaasde blikken gaan zorgen. En ten slotte staan er twee Vlaamse talenten die we beiden in 2015 op onze cover hebben gehad: troubadour Tourist LeMC en de Engelstalig rappende Woodie Smalls zullen aantreden.

5. Er is óók buiten hiphop om genoeg te ontdekken!
Paaspop is dé plek om te ontdekken. Er zijn twee tenten waar elektronische muziek de hoofdrol speelt, voor de liefhebbers van harde gitaren zijn de Phoenix en de Jack Daniel’s tenten neergezet en mocht je even geen zin hebben in muziek, wat we ons amper voor kunnen stellen, ga je naar één van de twee speciaalbierbarren om de lekkerste bieren te proeven, bezoek je het theater voor stand-up comedy óf bestel je bijvoorbeeld kreeft of een Mexicaanse kapsalon bij een van de vele eettentjes die er op het terrein te vinden zijn.

Tickets koop je via deze link. Voor ons verslag van 2015 klik je hier. Voor alle info over Paaspop check je hun website.

Geplaatst door bowie op 25 februari 2016