Dilated Peoples

Dilated Peoples is een hiphopcrew uit L.A. die sinds eind jaren '90 bekend staat om haar sterke boombaphiphop. Eerste album 'The Platform' wordt door de meeste fans nog steeds gezien als hun beste en de publieke opinie is dat het daarna langzaam maar zeker steeds minder is geworden. Nog steeds staat de crew garant voor solide hiphop en zijn ze live een van de beste moderne hiphopacts.Een avondje Dilated Peoples met als DJ voor de avond een homie van ze die luistert naar de naam Kut Effekt (weet hij veel dat vreemd gespelde Engelse woorden hilarisch kunnen zijn voor ons Nederlanders). Wat Dilated live zo goed maakt is de combinatie van volslagen verschillende persoonlijkheden. Zo is er de turntable-virtuoos Babu, de rustige, beheerste MC Rakaa Iriscience en de superenergieke producer/MC Evidence, die de show als het ware presenteert. Evidence is echt altijd dolblij om op het podium te staan en straalt dit uit. Hongerig en goed gebruik makend van het podium presenteert de man, waarvan een album met Alchemist (als MC!) onderweg is, het ruime uur Dilated Peoples.

Klassiekers als The Platform, Triple Optics en Nightlife ontbreken uiteraard niet in de set. Dit laatste nummer is erg toepasselijk aangezien de show zo rond 1.30 pas begint. De nadruk ligt op het oudere werk van de crew, maar er komen ook flink wat tracks van hun laatste album 20/20 langs. You Can’t Run en Back Again, zijn sterke nummers en kunnen rekenen op een enthousiaste reactie van het publiek in het vrij matig bezette Paradiso.

In de wandelgangen werd gefluisterd dat Defari als speciale gast zijn opwachting zou maken deze avond. En ja hoor, midden in de show wordt de klassieke possecut Third Degree ingezet en doet mister Heirut zijn rhyme. Daarna rockt de veteraan uit L.A. nog een paar nieuwe nummers die niet echt overtuigen. Het leek erop dat Defari een beetje moe was of iets te veel tijd in lokale coffeeshops had doorgebracht, want erg veel vuur in zijn optreden zat er niet.

Dilated is een solide crew die altijd sterke optredens verzorgt. Vooral het nimmer aflatende enthousiasme van Evidence is prachtig om te zien. Zelfs als de komende albums niet sterk zijn, zal de groep uit Los Angeles altijd kunnen steunen op hun optredens. Enige merkwaardige punt: waarom hebben ze in godsnaam nooit t-shirts bij zich? Dilated Peoples heeft een geweldig logo en loyale fans die erg graag een t-shirt zouden aanschaffen. Misschien volgend jaar wel?

Fixtures:
Hoogtepunt: Work The Angles
Dieptepunt: Het niet meenemen van t-shirts
Bier: 2,10 euro
Wc: gratis
Garderobe: 1 euro
Merchandise: nee
Fotograferen: yep
Geluid: 7
Bezoekers: ca. 500
Showtime: 1.30
Curtains closed: 2.40
Damage: € 20,00
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 21 november 2006