Diggen In Het Archief: Van Dr. Fellatio tot Kakhiel

Het HIJS-archief staat vol toffe interviews, reviews, videobeelden van shows en fotoverslagen. In Diggen in het Archief blikken we elke editie terug op een speciaal item uit het HiphopInJeSmoel verleden, waarbij we ook kijken hoe het er anno 2013 voor staat met de hoofdperso(o)n(en). In deze aflevering aandacht voor Dr. Fellatio, tegenwoordig beter bekend als Kakhiel, dit naar aanleiding van de aankondiging dat er binnenkort een boek van hem verschijnt.

Iedereen kent hem tegenwoordig als Kakhiel, maar wij van HIJS kenden hem op het forum vooral onder zijn naam Dr. Fellatio. Vanaf 4 april 2004 was hij member op het forum, waar hij terecht kwam door een topic waarin werd gevraagd om foto’s te voorzien van teksten. Er werd het hardst om hem gelachen. In 2007 had hij zelfs zijn eigen item bij ons, dat hij HIJSA noemde. In dit wekelijkse item belichtte hij het hiphopnieuws van toen op zijn eigen manier. Hij deed toen al waar hij goed in is: plaatjes voorzien van droog commentaar. Wij spraken met Kakhiel over hoe hij is begonnen en over zijn naamsverandering.

Publicatiedatum: 14-06-2007

In 2004 of 2005 kwam er op het forum van HIJS iemand met een thread genaamd ‘Bedenk een grappig onderschrift’, waarin mensen foto’s gingen posten met daarbij hun grappige onderschriften. “Ik zag toen steeds plaatjes voorbijkomen van een user die Repelsteeltje heette. Ik kon daar altijd wel hard om lachen en dat inspireerde mij om ook mee te doen. Dat deed ik en toen begon het een soort van hobby te worden, omdat ik het best verslavend vond”, vertelt Kakhiel. Eigenlijk is die Repelsteeltje dus misschien wel de oorzaak van wat Kakhiel nu doet. “Ik weet niet wie het is, maar ik wil hem of haar bij deze dan nog wel even bedanken.”

Publicatiedatum: 22-06-2007

Eerder stond hij bekend als Dr. Fellatio, tegenwoordig kent iedereen hem als Kakhiel. Vanwaar die naamsverandering? “Ik ging een website maken en toen had ik een naam nodig. Dr. Fellatio vond ik een beetje een gare naam voor de website, het is ook een beetje te porno-achtig voor wat ik doe. Als ik nou alleen teksten bij seksplaatjes zou verzinnen, zou het denk ik wel een goede naam zijn.” De naam Kakhiel vond hij op het internet: “Het is een oud-Hollands scheldwoord, het betekent zoiets als schooier. Ik heb ’m gevonden op een website met oud-Hollandse scheldwoorden en vond het wel een mooi en uniek woord.”

Voor de mensen die al lang op het forum van HIJS rondhangen of hebben rondgehangen, doet Kakhiel een bekentenis: “Ik had vroeger op dat forum nog een (vrij gestoord) alter ego, die bij de oude garde wel bekend zal zijn: Backpacker Joep. Het is nu zo lang geleden dat mensen wel mogen weten dat ik achter dat account zat, haha.” Over HIJSA, het item waarin hij het hiphopnieuws op zijn eigen manier bracht: “Yid vroeg me destijds of ik zoiets wilde doen, het leek me wel leuk om te proberen. Uiteindelijk is het best wel gefaald. De dingen die ik maak moeten spontaan komen, zodra het in opdracht is of over een specifiek thema moet gaan dat vooraf bepaald is, wordt het te geforceerd vind ik.”

Publicatiedatum: 29-06-2007

Op 15 mei verschijnt er een boek van Kakhiel, genaamd Doei. Het boek zal verschijnen via Top Notch / Lebowski Publishers. “Doei bestaat hoofdzakelijk uit nieuw, nooit eerder gepubliceerd werk en zal ongeveer 100 pagina’s bevatten. Ik heb een hele lading corny stockfoto’s bewerkt. Het ligt na 15 mei overal in de winkels, ik schat voor een prijs van tien tot twaalf euro.” Hoe kwam de samenwerking met Top Notch tot stand? “Ik ben door hen benaderd. Ze werkten al samen met Lize Korpershoek (illustratrice en filmpjesmaker), een vriendin van me. Via haar hebben ze mijn telefoonnummer geregeld.” Fans van Kakhiel kunnen 15 mei dus hun hart ophalen met zijn eigen boek, Doei.

Speciaal voor HIJS is Kakhiel in zijn eigen archief gedoken en heeft hij zijn persoonlijke top 10 van plaatjes samengesteld. Geniet en lach: 

1.

2.

.

3.

4.

5.

6.

7. 

8.

9.

10.

Geplaatst door bowie op 6 maart 2013