Dice-Red Rain

Dice is een underground rapper uit Detroit.
Vroeger werkte hij altijd samen met rapper Esham die zijn werk 'acid rap' noemt. In een interview werd Esham eens een keer gevraagd om uit te leggen wat acid rap inhield en hij legde het uit als volgt: Als je gif inneemt krijg je hallucinaties en zie je de dingen vervormd. En dat is acid rap.

Dice is als Tim Dog was voor Ultramagnetic, maar dan voor Natas, de groep van Esham. Hij verscheen per Natas/Esham – album 1 keer en meer niet. Alles is nu echter anders want Dice heeft beef met Esham en hij is nu bezig om een groep op te zetten met veel dope MC’s en een DJ die heel vet is. De groep die hij nu heeft opgezet heet e.a.r.t.h. en staat voor Evil Angelz Runnin’ Thru Hell.

De DJ van de crew van Dice schijnt niet zo lang geleden nog een prijs te hebben gewonnen in Detroit vanwege zijn skills. De Red Rain CD is ook geproduceerd door deze DJ, genaamd DJ Lenn Swann. De beats mogen er zeker zijn, alleen al omdat er heel veel bass in zit zonder dat het instrumentaal verneukt wordt. Ook staan er een paar guestrappers op die zeker de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Deze guestrappers heten Razzaq, die zichzelf; Insane God Razzaq Rahim; noemt en die al eerder heeft samengewerkt met Dice op de Black Monday CD, en Kweenie-Lox. Razzaq heeft een hele rauwe stem, nog rauwer als Dice, en omdat hij best een speciaal stemgeluid heeft is het best moeilijk om een vergelijking te maken. De beste vergelijking is mischien wel de vergelijking met Freddy Foxxx als hij zijn rhymes dropt op het album Sex & Violence van BDP in het eerste nummer van die CD. Bijna alle nummers op deze EP zijn vet behalve het
nummer Cocaine. Cocaine is een remix van het veel beter klinkende Cocaine op de Black Monday CD. Dit nummer begint met Tony Montana die zegt; What is this all about Manny ? Drinking … eating … fucking sucking … snorting. En dat laatste woord; snorting wordt dan geloopt en dan begint de beat. Het refrein blijft vet met Dice die in een soort Just-Ice/reggae-HipHop stijl rapt : Cocain business controlls America.

Trouwens ook wel typerend aan Dice, de reggae die heel licht in zijn rhyme-style te bespeuren is. Het nummer Smoketown USA 2002 / Han-out
is een zeer vette beat vergelijkbaar met de DJ Melo D beat op de Laid in Full CD en met Scratch samples van LL Cool J’s Mama Said Knock You Out. Jammer dat het heel kort is en dan onderbroken wordt door oud Dice-materiaal. Dice heeft al eens zoiets gezegd als " Het is een EP met maar 8 nummers erop maar je krijgt meer dan waar voor je geld. Kort samengevat, deze CD heeft verfrissende donkere beats met veel bas en rauwe rhyme styles. Zeker de moeite waard.

Geplaatst door bowie op 1 juli 2002