Deze muziek kun je dit jaar opzetten tijdens het kerstdiner

Ben je die kerstcompilaties helemaal beu en wil je dit jaar eens niet (al dan niet verplicht) luisteren naar Wham!, Mariah Carey, Leonard Cohen en Tom Jones? Wij hebben de tofste video’s, tracks en releases voor je op een rijtje gezet, zodat je genoeg te checken hebt tijdens het kerstdiner.

We waren druk met onze jaaroverzichten, dus we hebben zelf ook het één en ander gemist afgelopen week, maar op deze manier sla je wél meteen twee vliegen in één klap: Je luistert meteen de nieuwste joints, terwijl je je mik vult met belachelijk veel vlees. Hoe dan ga je dat toppen? Precies, dat dachten wij dus ook. Scrollen maar!

Vieira Nkosi – Give Up The Goods (Remix)
Na zijn album Kralienge State Of Mind was het even rustig rondom Vieira, maar deze week trapte hij een nieuwe serie af waarmee hij een van zijn favo mc’s eert; de dit jaar overleden Prodigy.

Woenzelaar – Bordeaux
De nieuwste signee van Van Klasse kwam gisteren met zijn eerste wapenfeit op het label. Inclusief een dikke trapbeat van producer Esko (wie anders?). Een smakelijk voorproefje van wat Woenzelaar allemaal nog meer in petto heeft, want volgens hemzelf heeft hij nog niet eens iets gedaan…

Travi$ Scott x Quavo – Huncho Jack, Jack Huncho
Het hing al een tijdje in de lucht, en met hints werd afgelopen week bekendgemaakt dat het gezamenlijke album van Travi$ Scott en Migos-rapper Quavo snel zou verschijnen. Gisteren verscheen Huncho Jack, Jack Huncho dan ook daadwerkelijk op de streamingplatformen en werd de plaat gepresenteerd in hun thuisstad Atlanta. Als je zin hebt om samen met je ouders te trappen tussen het gourmetten door, raden we je aan om hieronder op play te drukken.

Ronnie Flex – 4/5
Na zijn album RÉMI, waarmee Ronnie Flex dé zomerplaat van het jaar uitbracht, vond hij het tijd om weer iets te maken voor de streets. En dus kondigt hij de ’trap-EP’ Nori aan, waarop hij samenwerkt met onder meer Jacin Trill, ANBU en Leafs. Tot de release kun je in elk geval alvast de eerste track ervan checken. In videovorm zelfs.

Hef – Hayabusa (ft. Jayh)
Vorige week verraste Hef nog met de plotselinge release van zijn album Geit (die iets te laat kwam voor onze jaarlijsten, maar zeker gaat meedoen voor de lijsten van 2018), een week later is het de verfilming van zijn collabo met Jayh die de aandacht opnieuw op hem vestigt. Hef doet precies niks nieuws -lees: gewoon stoïcijns rappen over het dealen van drugs en tussendoor een broodje eten- en dat maakt het een heerlijke track.

Conway – G.O.A.T.
Nog geen week nadat Hef zijn plaat Geit had losgelaten, is daar Conway om ook een gooi naar de titel ‘goat’ te doen. De Buffalo-mc doet dat met een plaat die bijna geheel is geproduceerd door Daringer en met soldaten als Lloyd Banks, Royce da 5’9″ en Styles P aan zijn zijde. Dusty, grimey en vooral hard.

Gucci Mane – El Gato: The Human Glacier
Sinds zijn vrijlating in 2016 is Gucci Mane niet meer weg te denken uit de scene. Waar véél rappers opnieuw de fout in gaan en zich andermaal overgeven aan criminele activiteiten, is Gucci teruggekomen om zijn plek op de Zuidelijke hiphoptroon terug te kapen. Na Droptop Wop en Mr. Davis is er nu zijn derde album in slechts een half jaar tijd. De nieuwe plaat maakte hij met alleen maar beats van Southside van 808Mafia.

Kendrick Lamar – LOVE. (ft. Zacari)
Om het statement kracht bij te zetten dat DAMN. een van de platen van het jaar is, komt K.Dot vlak voor Kerst nog even met de video van LOVE., dat net als de voorgangers HUMBLE., DNA., ELEMENT. en LOYALTY. een kunststukje is. Na een romantische trip met zijn geliefde blijft Kendrick alleen achter met een fles Hennessey. En wat er daarna gebeurtb is een beetje NSFW.

Geplaatst door bowie op 23 december 2017