Deze hiphop gaat jou door het lange Paasweekend loodsen!

We kunnen het ons haast niet voorstellen met dat lekkere weer, maar mocht je niets anders te doen hebben dan nieuwe releases checken op het fenomeen dat het internet heet: we hebben de dikste nieuwe hiphop voor je op een rijtje gezet. Uit binnen- en buitenland, zodat je de Paasdagen goed doorkomt met een flinke dosis nieuwe muziek. Mocht je er toch nog op uit willen – alleen of met je gezin, vrienden of familie – is er deze zondag ook nog de unieke Street Art Easter Egg Hunt in Rotterdam!

Nolan The Ninja – SPORTEE
Voor wie ons altijd lastigvalt met de vraag of we niet wat meer traditionele hiphop kunnen posten, óf voor wie dacht dat er door jonge boys geen goede traditionele hiphop meer wordt gemaakt. Nolan The Ninja uit Detroit is niet alleen rapper maar ook een bijzonder sterke producer. Zijn roots in de ‘Motor City’ hebben hem gebracht tot de luie timing van zijn drums, aangevuld met sfeervolle baslijnen en puik gevonden samples. Daardoor voelt de muziek Dilla-esque, zonder dat het klinkt als een kopie. De mellowness druipt van de plaat, maar vergis je niet; Nolan kan ook snoeiharde bars afvuren! Daardoor past de release perfect in het roster van Mello Music Group.

Erick Sermon – Vernia
Over traditionele hiphop gesproken; EPMD-producer én rapper Erick Sermon dropt vandaag de plaat die hij al lang geleden aankondigde. Vernia is tot stand gekomen met behulp van 589 personen die hem financieel een steuntje in de rug hebben geboden via crowdfunding-website Kickstarter. In de geschreven pitch daarover liet hij weten een album te willen maken met onder meer Method Man en Pharrell Williams erop. Die twee strikken voor featurings is ‘The Green Eyed Bandit’ niet gelukt, maar onder meer Big K.R.I.T., Raekwon, No Malice, Xzibit en N.O.R.E. zijn wel van de partij. Voor de puristen valt er dus genoeg te genieten.

Ashafar – Asha
Ashafar maakt al ruime tijd geluid in de scene met verschillende sessies, singles en featurings. Eerder dit jaar tekende hij bij Hella Cash, het label van Josylvio. Nu biedt hij een propere kennismaking door middel van de EP Asha. Daarop doet zijn labelbaas mee, maar ook Sevn Alias en Henkie T zijn erop te horen. Samen met zijn collega’s vindt Ashafar het midden tussen zomerse afrobeats en dikke trap. Producties worden geleverd door onder meer Avenue, Keyser Soze en Marone.

Pivot Gang – You Can’t Sit With Us
Je kent Pivot Gang misschien niet direct, maar SABA doet misschien wel een belletje rinkelen. Hij is één van de oprichters van het collectief uit het westen van Chicago. De groep is samen sinds 2012, en bracht in 2013 al een groepsproject uit, maar daarna ging het harder met de individuele carrières van de members. Nu vindt SABA, die vorig jaar hele ogen gooide met het album CARE FOR ME, het tijd voor een serieuze stap van de groep. Het nieuwe gezamenlijke album telt 13 nummers, met medewerking van onder meer Mick Jenkins en Smino. Streamen doe je hieronder.

03 Greedo & Mustard – Still Summer In The Projects
Voordat 03 Greedo zichzelf meldde bij de politie en achter tralies belandde, zorgde hij ervoor dat er dit jaar genoeg muziek zou uitkomen terwijl hij binnen zou zitten. Er komt een album met producer Hit-Boy aan, maar eerst is het de beurt aan Mustard om hem van beats te voorzien. De Westcoast-producer tekent namelijk voor de volledige productie van Still Summer In The Projects. YG, Shoreline Mafia en Trilliano zorgen voor vocale versterking. We weten niet óf je nog een meubelboulevard gaat bezoeken met je wifey, maar dit is de ideale tape om te blazen in de whip terwijl je een klein stukje omrijdt ernaartoe.

Tech N9ne – N9NA
De carrière van Tech N9ne duurt inmiddels alweer twee decennia. Vandaag dropt hij zijn 21e (!) album; N9NA. De honger is nog altijd aanwezig bij de man die tongue-twisters afvuurt als een malle. “Het is een soort herintroductie, voor alle nieuwe fans die ik dagelijks erbij krijg”, laat hij weten. “Ik rap alsof ik nog nooit gegeten heb op deze plaat. Alsof ik niet rijk ben, alsof ik nooit platen heb verkocht, alsof ik niet goud en platinum ben gegaan.” Benieuwd naar het album? Streamen doe je hieronder.

Jaden – ERYS IS COMING
Of het hem gaat helpen om definitief uit de schaduw van zijn ouders te stappen weten we niet, maar Jaden Smith heeft besloten om verder te gaan onder de naam Jaden en zijn achternaam eruit te schrappen. Na zijn succesvolle album SYRE is nu het vervolg ERYS onderweg. Om de tijd tussen de platen te overbruggen komt hij met een drie tracks tellende EP.

Loyle Carner – Not Waving, But Drowning
De show van Loyle Carner, op 18 mei aanstaande in Paradiso, was binnen no time uitverkocht. De artiest uit Zuid-Londen heeft ook in Nederland een vaste kliek fans opgebouwd die hem trouw is als hij in het land optreedt. Wie geen tickets voor de show heeft kunnen bemachtigen kan vanaf vandaag wel naar zijn nieuwe album luisteren. Daarop werkt hij samen met onder meer Jorja Smith en Sampha. Yesterday’s Gone was een uitstekend debuut, en het is een ondankbare taak om een opvolger uit te brengen omdat critici het altijd zullen gaan vergelijken. Tot we daarmee beginnen pompen we gewoon het jazzy plaatje in z’n geheel via de stream hieronder.

Sevn Alias – DOM (ft. Boef)
Na eerdere samenwerkingen als Patsergedrag, Tempo, Slapend Rijk en eerder dit jaar nog SVP op de ’93 EP, slaan Sevn Alias en Boef weer de handen ineen voor een nieuwe tune. DOM is een korte track die is geproduceerd door Esko en perfect past bij het klamme Paasweer dat is beloofd. Smerig, zomers en vol bars.

SOB x RBE & Hit-Boy – Family Not A Group
Na hun album Gangin’ II uit 2018 gingen de wildste verhalen over de groep SOB x RBE in de rondte op het internet. De groep cancelde een Europese tour (waaronder een show in Paradiso) en rapper Yhung T.O. zei in een interview dat het zijn laatste project zou zijn als onderdeel van de groep. Lang lieten ze de fans in het ongewis, tot eerder deze week. T.O. en de rest van de groep connecten met producer-on-the-mic Hit-Boy voor een surprise-EP met daarop negen nieuwe nummers. Het draagt de veelbelovende naam Family Not A Group, dus hopelijk is de onrust uit de lucht en kunnen we ons verheugen op meer.

Kevin Abstract – Ghettobaby
BROCKHAMPTON-rapper Kevin Abstract bracht gisteren zijn tweede EP in korte tijd uit. Na vorige week een bundel van drie nummers te hebben gereleased onder de noemer ARIZONA baby, levert hij nu weer drie nummers af. Uiteindelijk eindigt de streak als een volledig album, dat ook de titel ARIZONA baby gaat dragen. De bundel zoals die nu op Spotify staat, bevat ook de nummers die vorige week uitkwamen. Meer BROCKHAMPTON? Check ze deze zomer live op WOO HAH!

Geplaatst door bowie op 19 april 2019