Denzel Curry keerde met zowel chaos als respect terug naar Tilburg

Bij aankomst in de parkeergarage werd meteen duidelijk dat na drie jaar Denzel Curry, een van de meest geliefde Florida based artiesten, teruggekeerd was naar zijn favoriete Nederlandse stad: Tilburg. Na meerdere shows op WOO HAH! stond ‘ie op nóg een bekend podium voor hem; de main stage van 013.

Het voorprogramma begon vroeg, en dat vond PLAYTHATBOIZAY zelf ook. Toch was hij naar Nederland gekomen om samen met Tilburg de zaal af te breken. Hoewel het publiek nog niet bekend met hem of zijn materiaal, had hij ze snel overtuigend om met hem de avond keihard te beginnen. “It’s only 7:30, but y’all payed to party right?”

En met dat hoge energieniveau van de crowd, kreeg de Belgische artiest K1D de zaal echt wakker. Een kleine waarschuwing vooraf: “Don’t talk shit about me because I CAN understand y’all. Ja ja ja.” K1D nam nog tijd om over zijn nieuwe 101 BARZ-sessie te spreken en had nog een vraag: “Can we have a good party like back in the days?”

Op de respons liet hij het nummer September door de zaal pompen, dat langzaam overliep in zijn eigen remix ervan. Zijn broertje kwam nog op voor de laatste twee nummers, en ook die liep over van de energie. Denzel Curry hoefde alleen nog maar het dak op te tillen; alle schroeven, bouten en scharnieren waren ten slotte al losgehaald tijdens het voorprogramma.

In volledige kalmte kwam daarna Denzel Curry het podium opgewandeld. De rust was echter van korte duur, want de show flitste aan alle kanten. Toch nam hij in alle vaart wat rustpunten, waarop hij kon laten zien zijn hart op de juiste plek te hebben. Hij toonde respect en waardering voor zijn featurings en zijn fans. Zo herdacht hij bijvoorbeeld Juice WRLD, die overleed vlak voordat hij de vorige keer ditzelfde podium beklom. Het riep bij hemzelf nogal wat emoties op.

 

De DJ was ook on point, en wist ook de chaos regelmatig goed te dirigeren. Hij onderbrak af en toe het optreden om te vragen om respect voor de voorste rijen, waarachter vaak een moshpit ontstond. Toen hij erop had gewezen, nam Denzel er ook regelmatig de tijd voor. Hij vroeg respect voor de vrouwen; tijdens zijn show maar ook in het dagelijks leven. “There are a lot of women in the front. Please don’t squish them. Please respect them and love them.”

Na bijna veertig minuten vol keiharde tunes en chaos kreeg de crowd een minuutje om adem te happen. Daarna kon het laatste half uurtje beginnen. Daarin deelde Curry onder meer zijn favoriete albums. In dat lijstje kwamen bijvoorbeeld Nas en Erykah Badu voorbij. Toen het publiek nog een laatste tune uit Denzel had getrokken – zijn laatste single Diet – was het tijd voor 013 om het podium te restaureren.

Geplaatst door bowie op 10 mei 2022