Delinquent Habits

Tres Delinquentes rocken het Paard. Hadden de Hagenezen er zin in?

De Latino/zwart/blanke crew met een duidelijke hang naar het Latino-gedeelte, Delinquent Habits, is een van de meest tourende hiphop-acts. Mede omdat ze er van moeten leven, maar ook omdat ze er veel plezier in hebben, komen de mannen jaar in jaar uit weer terug naar Europa om een flink aantal strakke optredens neer te zetten. Dit jaar waren ze in Deventer, Amsterdam, Eindhoven en Utrecht geweest, om met een optreden in het recentelijk heropende Paard het Nederlandse deel van de tour af te sluiten. Het voorprogramma werd verzorgd door de Haagse crew Pick Pockets, die hadden te kampen met een niet al te best geluid en een niet al te enthousiast publiek. Op het optreden van de crew zelf viel weinig aan te merken: het was zichtbaar dat de afzonderlijke MC’s de nodige podium-ervaring hebben opgedaan de afgelopen tijd en de beats en rhymes zijn gewoon prima in orde bij Pick Pockets.

Na een korte onderbreking was het tijd voor Delinquent Habits, die evenals hun Haagse collega’s last hadden van het geluid. Zoals zo vaak bij hiphop-optredens was de balans tussen beats en mics niet goed en stonden de mics van de MC’s te schel. Dit weerhield Delinquent Habits er zeker niet van om een goede show neer te zetten waarin al hun bekende nummers de revue passeerden: “Here come the horns”, “Lower Eastside”, “Feel Good” en natuurlijk de hit uit ‘96: “Tres Delinquentes.” Helaas was het publiek ook niet echt mee te krijgen door de mannen uit Los Angeles. Misschien was het de dag, zondag, of hadden de mensen gewoon niet zoveel zin om uit hun dak te gaan, want bij de gemiddelde DH-show is het altijd een waar feest. Wat altijd een pluspunt bij optredens van Delinquent Habits is, zijn de interludes tussen de nummers door. DJ en producer OG beschikt over een geweldige rare-groove collectie en dat is te horen aan de funky intermezzo’s. Ook leuk is het dat de crew altijd tequilla uitdeelt aan het publiek om ze in de stemming te krijgen. Dit lukte gisteren dus niet helemaal, maar na alle andere geslaagde shows in het land (vooral Deventer schijnt een groot succes geweest te zijn) is dit geen ramp.

Volgend jaar komen de Tres Delinquentes naar alle waarschijnlijkheid gewoon weer terug om podia en festivals in ons landje te rocken…

Fixtures:
Hoogtepunt: toch wel hun hit “Tres Delinquentes”, waarbij de crowd eindelijk los ging.
Dieptepunt: het publiek
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 0,50
Fotograferen: yep
Geluid: matig
Bezoekers: ca. 300
Damage: 11 euro
Cijfer: 6,5

Geplaatst door bowie op 14 december 2003