Delic kondigt nieuw project ‘Kidnap At The Noodleshop’ aan

Het moment waar we al een tijdje naar uitkijken is eindelijk aanstaande; het nieuwe project van Peter Blom, alias Delic, is onderweg. Nadat de stekker bij Opgezwolle eruit was, ging hij op wereldreis om zich te ontwikkelen als schilder en schrijver. Zijn nieuwe project Kidnap At The Noodleshop is geïnspireerd op zijn reis naar Hong Kong en komt voort uit zijn missie om hypnotiserende muziek te maken. In september verschijnt het als vinylboek in gelimiteerde oplage!

Hij ontwierp het vinylboek, dat acht hoofdstukken omvat, helemaal zelf. Elk hoofdstuk dat hij schreef correspondeert met een passende track én een schilderij dat geheel in dezelfde sfeer is gemaakt. Van 8 september tot 13 oktober exposeert Delic in GO Gallery te Amsterdam en aansluitend staat hij voor het eerst in elf jaar weer op de planken. Op 9 september doet hij de Amsterdamse Melkweg aan, op 21 september staat hij in Hedon, Zwolle. Tijdens de shows zal de nadruk liggen op visuals en zullen diverse muzikanten meedoen die ook hebben meegewerkt aan de plaat.

“Met dit nieuwe project wil ik een wereld creëren waarin mensen zichzelf kunnen verliezen en even uit hun dagelijkse leven kunnen ontsnappen. Muziek kan een magische werking hebben; met de juiste muziek in je oordoppen kan een alledaagse busreis of stadswandeling omgetoverd worden tot een sfeervolle filmscène, dat is precies wat ik nu wil bereiken. Mijn bijzondere ervaringen uit Hong Kong heb ik vastgelegd en opnieuw gecreëerd met schilderijen en muziek, zodat ik iedereen kan meenemen naar deze plek”, vertelt Delic er zelf over.

Kidnap At The Noodleshop bestaat uit het nieuwe album op vinyl, een boek bestaande uit acht hoofdstukken en afbeeldingen van de schilderijen en informatie over het proces. Het project komt in een gelimiteerde oplage van 500 stuks uit en is vanaf nu beschikbaar als pre-order. Een preview van de eerste drie hoofdstukken is te zien op dezelfde website.

Geplaatst door bowie op 31 mei 2018